© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Galleria Kuvitus / Kuvittajat ry

Jenni Erkintalo: Minun mereni -kuvitusnäyttely

Jenni Erkintalo: Minun mereni
Galleria Kuvitus 26.8.–25.9.2021

Jenni Erkintalon yksityisnäyttely tutkii merta ja sen eri olomuotoja ja merkityksiä. Esillä on uusi teos ja tarina Minun mereni, josta on näyttelyä varten painettu pieni erä uniikkeja taiteilijakirjoja. Kirja on syntynyt Tove Janssonin Klovharun taiteilijaresidenssissä kesällä 2020 vietetyn ajan jälkeen. Lisäksi esillä on kuvituksia lastenkirjoista Värejä meressä ja Mato ja meri, jotka Erkintalo on julkaissut Etana Editions -kustantamon kautta.

Näyttely avautuu Itämeripäivänä 26.8. jolloin galleria on avoinna klo 15-20. Jenni Erkintalo on tavattavissa gallerialla ja hän kustomoi taiteilijakirjoja käsin. Tila on pieni, minkä vuoksi suosittelemme saapumaan paikalle yksin tai kaksin. Käytäthän maskia, huolehdit käsihygieniasta ja huomioit turvavälit galleriatilassa.

Jenni Erkintalo (s. 1978, Rauma) on lastenkirjailija, kuvittaja ja kustantaja. Hän on opiskellut Aalto-yliopistossa graafista suunnittelua ja kuvitusta ja tarinankerrontaa Konstfackissa, Tukholmassa. Erkintalon kuvakirja Mato ja meri (Etana Editions 2019) sai International Youth Libraryn myöntämän The White Raven 2019 -tunnuksen, ja vuonna 2016 hänelle myönnettiin Punni-palkinnon kunniamaininta teoksesta Millainen minä? (Etana Editions 2016). Erkintalo on kuvittanut ja kirjoittanut kuusi lasten kuvakirjaa, joista kolme yhdessä Réka Királyn kanssa. Hänen teoksiaan on käännetty espanjaksi, katalaaniksi, kiinaksi, koreaksi ja ranskaksi. Erkintalon kirjojen kuvituksia on valittu Mikkelin kuvitustriennaleen vuosina 2020 ja 2017 ja ne edustavat Suomea Bratislavan kuvitusbiennalessa 2021. Jenni Erkintalon ja Réka Királyn vuonna 2014 perustama lasten kuvakirjoihin erikoistunut pienkustantamo Etana Editions sai Taiteen edistämiskeskuksen myöntämän lastenkulttuurin valtionpalkinnon 2020.

jennierkintalo.com

Hämeentie 28, Helsinki
15:00 - 20:00
Galleria Kuvitus / Kuvittajat ry
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.