Minnenas hav -utställningen | Östersjödagen
© John Nurminens Stiftelse
© John Nurmisen Säätiö

Evenemang

John Nurmisen Säätiö

Minnenas hav -utställningen

Östersjödagen introduceras i Citycenter då John Nurminens Stiftelse presenterar utställningen Minnenas hav i hörnet av Centralgatan och Brunnsgatan. I kulturprojektet Minnenas hav samlade stiftelsen in medborgarnas minnen av Östersjön och sammanställde dem till en storslagen transmedial utställning. Utställningsbesökarna får uppleva en medieinstallation där finländarnas Östersjöminnen vaknar till liv, upplästa och tolkade av skådespelare. I installationen används berättelser, minnen och fotografier som finländare skickat in. I utställningslokalen finns också en försäljningsdisk där besökare kan köpa böcker om Östersjön som stiftelsen gett ut.

Utställningen öppnar på Östersjödagen 27.8 kl. 11. Utställningen är öppen 27.8–20.9 från tisdag till fredag kl. 11–18, och från lördag till söndag kl. 11–16. På måndagar är utställningen stängd. Fritt inträde till utställningen.

OBS! Antalet utställningsbesökare är begränsat för att trygga kundernas och personalens säkerhet. Var beredd på att du eventuellt måste vänta på inträde. På grund av att lokalerna är trånga och för att säkerställa säkerhetsavstånden ber vi att besökare lämnar barnvagnarna hemma.

Keskuskatu 8, Helsinki John Nurmisen Säätiö
icon/accessibility Created with Sketch. Evenemanget är tillgängligt.
icon/fee Created with Sketch. Evenemanget har fritt inträde.
#östersjödagen