Webbinarium om Blå ekonomi och havsekosystem | Östersjödagen
© John Nurminens Stiftelse
© John Nurmisen Säätiö

Evenemang

Finlandsinstitutet i Stockholm

Webbinarium om Blå ekonomi och havsekosystem

Du har säkerligen hört mycket om grön ekonomi, men hur är det med en blå sådan? Blå ekonomi innefattar branscher som på något sätt använder haven. Till dessa räknas exempelvis turism, fiske och transport – några av de viktigaste för både Sverige och Finland. Dessa näringar är i det långa loppet beroende av att havsekosystemet mår bra. Därför borde deras negativa inverkan på haven också minimeras. Hur ska det här gå till?

Att skydda Östersjön är en gemensam uppgift för alla kustländerna inklusive Sverige och Finland. Gällande Bottenhavet, Bottenviken och Ålandshavet är det till exempel centralt att minska näringstillförseln från avrinningsområden. I sin tur sätter energidebatten allt mer förhoppningar på havsbaserad vindkraft. Är det en långsiktig lösning? Och hur ser det ut i EU? Dessa och många andra högst aktuella frågor kring blå ekonomi kommer att behandlas i vårt webbinarium som går på engelska.

Miljöpartiets tidigare språkrör och VD för Miltton Europe Maria Wetterstrand intervjuar professor Kari Hyytiäinen från HELSUS, avdelningen för hållbarhetsstudier, på Helsingfors universitet.

Se hela webbinariet på denna länken.

12:00 - 12:35
Finlandsinstitutet i Stockholm
icon/accessibility Created with Sketch. Evenemanget är tillgängligt.
icon/fee Created with Sketch. Evenemanget har fritt inträde.
#östersjödagen