Arandan avoimet ovet | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

SYKE

Arandan avoimet ovet

Tervetuloa juhlimaan Itämeripäivää torstaina 25.8. Pakkahuoneen laiturille Helsingin Eteläsatamaan!

Itämeripäivänä on tilaisuus tutustua merentutkimusalus Arandaan, sen laitteistoihin ja aluksella tehtävään tutkimukseen. Lisäksi aluksella on mm. työpaja, jossa pääsee harjoittelemaan jäteveden puhdistusta. Arandan laiturinaapuriksi saapuu Metsähallituksen meritiimin venekunta.

Laiturialueen telttakylä tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille. Tapahtumassa pääsee esimerkiksi ihailemaan levänäytteitä mikroskoopilla, tutustumaan Itämeren kartoittajien työvälineisiin, osallistumaan meriaiheiseen tietovisaan ja roskien lajittelutestiin, kokoamaan satamapalapeliä ja samalla tutustumaan eri toimijoiden työhön Itämeren hyväksi.

Merentutkimuksesta kiinnostuneille luvassa on tietoa muun muassa tutkimusmenetelmistä, -laitteista ja -kalustosta, Itämeren vedenalaisten salaisuuksien kartoittamisesta ja käynnissä olevista tutkimushankkeista.

Tapahtuma on maksuton.

Suomen ympäristökeskuksen kumppaneina tapahtuman järjestävät Baltic Sea Action Group, Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Helsingin Satama, Ocean Ladies ry, Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry, Suomen Rotary, Geologian tutkimuskeskus, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Suomen merentutkimuksen infrastruktuuri FINMARI ja Suomen Merentutkijat ry.

Eteläranta 7, Helsinki
12:00 - 18:00
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.