Arandan avoimet ovet | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Suomen Ympäristökeskus SYKE, Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Helsingin Satama, Ocean Ladies, Baltic Sea Action Group, Rotarit, Geologian tutkimuskeskus, Metsähallitus

Arandan avoimet ovet

Merentutkimusalus Aranda saapuu Eteläsatamaan toiminnan keskipisteeseen. Tule selvittämään millaiselta merentutkimusaluksessa näyttää! Tiedossa on lisäksi paljon mielenkiintoista ohjelmaa ja Itämeri-tietoa. Merentutkimusalus Arandaan pääsee tutustumaan pienissä ryhmissä, jotka lähtevät laiturilta tietyin väliajoin.

Tutkimusaluksen lisäksi ohjelmaa järjestetään myös laiturialueella. Arandaan ei ole esteetöntä kulkua, mutta laiturialueelle on esteetön pääsy ja sen ohjelma on siten saavutettavissa.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Suomen Ympäristökeskus SYKE, Helsingin kaupunki / Ympäristöpalvelut, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Helsingin Satama, Ocean Ladies, Baltic Sea Action Group, Rotarit, Geologian tutkimuskeskus ja Metsähallitus.

Jätevesitietoutta ja puuhaa lapsille

Mitä ovat haitalliset aineet jätevedessä? Kuinka jätevettä puhdistetaan? Kuinka proteiinin liikasyönti vaikuttaa Itämeren rehevöitymiseen? Entä onko kynsilakka vaarallista jätettä? Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n asiantuntijat kertovat näistä asioista Merentutkimusalus Arandan Avoimissa ovissa.

Laiturialueella on telttoja, missä voit jutella HSY:n jätevedenpuhdistuksen, jäteneuvonnan ja Ilmastoinfon asiantuntijoiden kanssa. Teltalta voit myös hakea 5–7-vuotiaille lapsille suunnatun puuhakirjan kierrätyksestä, lajittelusta ja kodin vesiasioista.

Lue lisää HSY:n ohjelmasta.

Kuvassa Merentutkimusalus Aranda (© Panu Hänninen / SYKE)
Pakkahuoneenlaituri, Eteläsatama, Helsinki
12:00 - 18:00
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.
#itämeripäivä