© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Kemiönsaaren kunta

Elokuvanäytös: Meren tuomat

ELOKUVASTA
Rantojen haravoijat, ”beachcombers”, ovat ihmisiä, jotka kulkevat rantaviivoja etsien aarteita. Merivirtaukset kuljettavat rannoille tavaraa. Jotkut rannat ovat täynnä hehkulamppuja, toiset valtaavat Lego-palikat tai muinaiset luut.

Elokuva seuraa kolmea rantojen aarteiden etsijää. Cornwallissa asuva Rob ei voi jättää roskia rannalle, jos hän on koskettanut niitä. Rantojen siivoamisesta on tullut hänelle intohimo. Rob näkee itsensä kansalaistieteilijänä ja hän kerää esineitä merikonttiin, joka on täynnä löytöjä rannoilta. Jolanda on hollantilainen arkeologi, joka tutkii esineiden eroosiota ymmärtääkseen ajan vaikutuksen niihin. Tavaratäyteinen elämämme muodostaa näkyvän arkeologisen kerroksen planeetallemme. Shige, japanilainen taideopettaja, pelkää merta. Hän uskoo, että rantaviiva on elämän ja kuoleman raja.

Beachcombaajia yhdistää syvä huoli ympäristöstä, mutta heidän intohimoinen tapansa tarkastella löytöjään osoittaa, että ihmisellä on kyky nähdä kauneutta kaikkialla. Rannoilta löydettyjen esineiden kautta elokuva luo muotokuvan ihmisestä. Sen, mitä jätämme taaksemme, meri säilyttää ja sylkee tulevaisuuteen viestinä menneistä ajoista.

TIEDOT
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 56 min.
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi, ruotsi
Liput: 0€
Genre: Dokumentti
Elokuvanäytös on osa Kemiönsaaren kunnan Itämeripäivän 2023 juhlallisuuksia.

Engelsbyntie 8, 25700, Kemiö
10:30 - 11:26
Kemiönsaaren kunta
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.