Itämeripäivä: Kohtalona Ruotsinsalmi | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Merikeskus Vellamo / Suomen merimuseo

Itämeripäivä: Kohtalona Ruotsinsalmi

Itämeripäivä: Kohtalona Ruotsinsalmi 27.8.2020. Merikeskus Vellamon auditorio klo 12-16.30.

Merikeskus Vellamon auditoriossa voi syventyä Ruotsinsalmen meritaisteluiden ja linnoituskaupungin maailmaan. Tauotta pyörivillä videoilla tutustutaan sotalaivojen hylyistä tehtyihin 3D-malleihin, Ruotsinsalmeen liittyvien esineiden kiehtoviin tarinoihin ja aihepiiriin liittyviin luentoihin. Videot ovat suomenkielisiä, osa on tekstitetty. Auditorioon on vapaa pääsy, museoon normaali pääsymaksu.

Videoiden teema liittyy Vellamon Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyyn, joka kertoo nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla.

Tilaisuuden ohjelma voi täydentyä tai muuttua koronavirustilanteen mukaan. Mahdolliset muutokset, auditoriossa esitettävien videoiden sisältö ja kestot ilmoitetaan Merikeskus Vellamon verkkosivuilla ja Facebookissa.

Itämeripäivänä museokaupasta voi hankkia Merimonsterit-kirjan 20 % alennuksella näyttämällä eSärki-sovellusta tai sanomalla kassalle Itämeripäivän Särki-edusta. Tämä Suomen merimuseon Merimonsterit-näyttelyn pohjalta syntynyt kirja yhdistää Laura Ruohosen valloittavat runot ja Erika Kallasmaan kuvitukset samojen kansien väliin.

Tapahtuma on mukana Itämeripäivän Käytä Särkeä -kampanjassa.

Tornatorintie 99, Kotka, Kotka Merikeskus Vellamo / Suomen merimuseo
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.
#itämeripäivä