Itämeripäivä Kotkassa | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Kotkan kaupunki

Itämeripäivä Kotkassa

Vietä Itämeripäivää majakkalaiva Kemillä Kotkan Kantasatamassa!

Yleisöopastus tutustuttaa kesällä 2022 pitkästä aikaa yleisölle avoinna olevaan majakkalaiva Kemiin ja sen arkeen. Majakan tehtävän lisäksi alus toimi yhtenä merentutkimuksen ja säähavaintojen mittauspisteistä. Nykyisin alus kuuluu Suomen merimuseon kokoelmaan ja kelluu Merikeskus Vellamon museolaiturissa. Opastukset alkavat majakkalaiva Kemillä klo 12 ja 14.30, kesto 30 minuuttia. Yhteen ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Opastus sisältyy pääsymaksuun 8€/5€/Museokortti, alle 18-vuotiaat maksutta. Pääsyliput Merikeskus Vellamon lipunmyynnistä.

Kotkan kaupunki, Kotkan Energia, Akvaariotalo Maretarium ja Kymenlaakson Jäte kutsuvat kaikki kotkalaiset yhteiseen siivoustalkootapahtumaan Kotkan Sapokkaan ja sen lähialueille klo 10–14. Talkoolaisille tarjotaan välineet roskien poimimiseen sekä keittolounas. Päivän aikana voi mm. seurata Maretariumin sukeltajien työtä lammessa.
Siivoustalkoissa Maretariumin sukeltajat, Kotkan kaupungin puistotoimisto ja puistokummit keräävät roskia Sapokanlammesta klo 10–12. Erityisen haitallista vesieliöille on muoviroska, sillä se hajoaa hitaasti ja hajotessaan muuntuu pienemmäksi ja haitallisemmaksi mikromuoviksi.

Yleisö on tervetullut avustamaan roskien keruussa kävelytien ja rannan välistä. Oman jaksamisen mukaan roskia voi kerätä koko ranta-alueella.

Roskien keräämisen lisäksi sukeltajat käyvät katsomassa mitä pinnan alle kuuluu. Sukeltajat kartoittavat mm. lammen tilaa ja syvyyksiä sekä kalamäärää ja kokoja.

Itämerikylä Pop-Up klo 10-15 Maretariumin edessä, mukana Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka, Kymen Vesi ja Kotkan kaupungin ympäristöpalvelut.

Klo 10-15 Maretariumin edessä Etelärannikon Kalaleader-ryhmän ja Xamkin tietopiste liittyen kotimaisen kalan hiilijalanjälkeen.

Kotkan Energian tapahtumateltta on Sapokan torilla klo 10–14. Idea tapahtumasta syntyi Kotkan Energian halusta tehdä lahjoitus Itämeren hyväksi.

10:00 - 15:00
Kotkan kaupunki
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.