Itämeripäivä Reposaaren kalasatamassa | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Porin kaupunki

Itämeripäivä Reposaaren kalasatamassa

Itämeripäivän tapahtumassa ollaan mukana myös Reposaaressa ja haastamme jokaisen huolehtimaan omasta merestämme, ja syömään Selkämeren kalaa. Syömällä paikallista kalaa voimme suojella Itämerta, pienentää hiilijalanjälkeämme ja parantaa terveyttämme.

Kalasatama on päivän avoinna, ja sen toimintoihin voi tutustua opastetusti. Paikalla on kalastajia Reposaaren rannikkokalastajien osuuskunnasta, ja he näyttävät toimitiloja ja kertovat työstään. Kalan syönnin haasteen ottaa vastaan Suomalainen Markku-liitto, joka aloittaa Selkämeren puhdistamisen syömällä porukalla paikallista silakkaa. Ruuan valmistaa kalaan erikoistunut Ravintola Merimesta, jossa on tarjolla monenlaisia kalaherkkuja. Satakunnan Pelastuslaitos pitää osaltaan huolta siitä, että meri pysyy puhtaana, ja esittelee kalasatamassa toimintaansa. Selkämeren kansallispuisto näkyy Reposaaresta ja Metsähallitus esittelee toimintaansa. Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry. tietää mitä lintuja merellä liikkuu ja opastaa harrastuksensa alkavia. Leader Karhuseutu mukana kertomassa, miten Leader-tuella voidaan tehdä kestävän kehityksen tekoja. Onko yhdistyksellänne idea Itämeren auttamiseksi? Haluatteko järjestää aiheeseen liittyvän tapahtuman? Tule Reposaareen juttelemaan!

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ohjelma:
– portit aukeavat ja infopisteet avataan klo 11 alkaen
– öljyntorjuntanäytös klo 12 alkaen
– tutustumiskäyntejä kalasatamaan klo 12 alkaen
– Ravintola merimesta tarjoaa silakkamaistiaisia klo 12 – 14
– Metsähallituksen kasvikierros klo 13
– Suomalainen Markku-liitto puhdistaa merta klo 14

Visit Pori toteuttaa yhteistyössä Selkämeren Veneretkien kanssa retken Iso-Enskeriin klo 17–21. Retki on myynnissä / varattavissa Visit Porin verkkokaupassa.

Tarkemmat ohjelmatiedot löydät verkkosivuiltamme.

Mediakontakti: Markku Saiha, markku.saiha(at)itameri.net

Reposaaren kalasatama, Pori
11:00 - 15:00
Porin kaupunki
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.