Itämeripäivän aamunavaus Espan lavalla | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

John Nurmisen Säätiö

Itämeripäivän aamunavaus Espan lavalla

Käynnistämme Itämeripäivän perinteeksi muodostuneessa keskustelutapahtumassa Esplanadin lavalla. Luvassa on taidetta, tiedettä ja inspiroivia puheenvuoroja!

Tilaisuuden avaa John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt. Tilaisuudessa kuullaan muun muassa Helsingin kaupungin pormestarin Juhana Vartiaisen, presidentti Tarja Halosen, ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen Itämeripäivän tervehdykset. Aamunavauksen paneelikeskustelut ruotivat yritysten roolia, vastuuta ja mahdollisuuksia Itämeren ja ympäristön pelastajina sekä Itämeren ja sen perinnön suojelun arkipäiväisiä ja suuren mittakaavan tekoja. Tilaisuuden juontaa ja keskusteluja luotsaa Baba Lybeck.

Tilaisuutta voi seurata striimin välityksellä. Päivitys ohjelmaan: Sään vuoksi tilaisuutta ei voi seurata paikan päällä.

Ohjelma klo 8.30-10.45:

  • Runoilija Kirsi-Marja Mobergin spoken word -esitys
  • Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen ja John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardtin avaussanat
  • Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kertoo Suomen roolista Itämeren suojelijana
  • Presidentti Tarja Halosen Itämeripäivän tervehdys
  • Paneelikeskustelu: yritysten rooli kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa ja ympäristön suojelussa. Mukana kommentoimassa Climate Leadership Coalitionin kehitysjohtaja Kari Mokko, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström ja Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja Anne-Maria Salonius.
  • Kulosaaren yhteiskoulun lukiolaiset Sampo Turunen ja Henrik Karlsson kertovat nuorten suhteesta ympäristövaikuttamiseen ja esittelevät Itämeri-projektinsa tuloksia
  • Paneelikeskustelu: Pienestä voi kasvaa suuri. Miksi Suomi voi näyttää esimerkkiä maailmalle mertensuojelussa? Millaisia ovat tämän hetken tärkeimmät keinot Itämeren suojelemiseksi? Mitä ympäristötekoja jokainen meistä voi tehdä omassa arjessaan? Entä millä tavalla ihmisten suhde Itämereen on muuttunut ja mitä voisimme oppia sen historiasta? Paneelikeskustelussa mukana Helsingin Sanomien luontokatotoimittaja Petja Pelli, John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden johtaja Marjukka Porvari, Marthaförbundetin projektipäällikkö Roosa Mikkola, Turun yliopiston tutkimuspäällikkö Otto Latva ja Martta Kuusela, Kulosaaren yhteiskoulun lukiolainen.
  • #MEIDÄNMERI-shekin luovutushetki
  • John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardtin kiitossanat
8:30 - 10:45
John Nurmisen Säätiö
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.