Itämeripäivän menu Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksella
Unirestan Ravintola Kastari Linnanmaan kampuksella sekä Ravintola Medisiina Kontinkankaan kampuksella tarjoavat Itämeripäivänä 25.8 Perämeren lohesta valmistettua lounasta. Tämän toivomme lisäävän tietoisuutta Perämeren lohesta ja sen arvostusta ruokakalana.
Tekomme on osa Lähikalaa ammattikeittiöihin -hankkeen lähikalaruokien testaamista ja jalkautusta pilottikeittiöissä. Hankkeessa ovat mukana lisäksemme Iin ja Raahen ateriapalvelut, Oulun Tuotantokeittiö Oy/Lööki. Hankkeen tavoitteena on aktivoida lähialueilta kalastetun lohen, vajaasti hyödynnetyn luonnonkalan ja viljellyn kirjolohen käyttöä julkisissa ja yksityisissä ammattikeittiöissä. Hankkeessa on tuotettu mm. haukimurekemassaa, josta teimme viime tapahtumassa pihvejä ja mureketta asiakkaille.