Itämeripäivän opastetut kierrokset Tallinnassa | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Tallinnan kaupunki

Itämeripäivän opastetut kierrokset Tallinnassa

Tallinnassa järjestetään Itämeripäivänä työpajoja ja opastettuja kävely- ja pyöräkierroksia sekä viroksi että venäjäksi.

Klo 11.00 Tallinnan kasvitieteellisen puutarhan kävelykierros “Itämeren maiden mielenkiintoiset kasvit“. Kierroksella saadaan vastauksia esimerkiksi siihen, kuinka monta liaanilajia Virosta löytyy tai mikä on Viron myrkyllisin kasvi. Kesto 2 h.

Klo 16.00 Kävelykierros Mustjõen ojan kunnostettua rantaa pitkin. Oppaana toimii HEAWATER-hankkeen asiantuntija Mai Andresson. Matkan pituus on 1 km ja kesto 1,5 h.

Klo 17.00 Opastettu pyöräretki Tallinnan rantaviivaa pitkin, aiheena “Tallinnan rannikon kulttuurihistoria“. Reitti on 7,3 km ja kulkee Piritalta Noblesserin alueelle. Kesto 2 h.

Klo 17.00 Kävelykierros Tallinnan uusimmalla kadulla, aiheena “Reidi tee kaupunkiympäristössä“. Reitti alkaa Tallinnan sataman läheisyydestä ja päättyy Russalka-patsaan luona. Kesto 1,5 h.

Klo 18.00 Työpaja “Itämeren inspiroima rakennustaide“. Työpajan aikana tehdään luonnollisista materiaaleista, savesta ja ruo’osta, rakennuspalikka. Paikkana Paen yhteisöpuutarha ja kesto 2 h.

Klo 19.00 Kävelykierros Piritan rantaa pitkin, aiheena “Piritan rannan luonto“. Piritan ranta on yksi Tallinnan kauneimpia rantoja. Reitin varrelle jää monia suojelun alaisia kohteita (siirtolohkareita, kasveja jne). Matkan pituus on 2,4 km ja kesto 2 h.

Kaikkiin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen, joka alkaa 19.8. klo 9.00.

Tallinna, Tallinna Tallinnan kaupunki
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.
#itämeripäivä