Lukion bilsaa meriluonnon äärellä! | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Kesälukioseura ry

Lukion bilsaa meriluonnon äärellä!

Aloita lukuvuosi luonnossa ja tule kokeilemaan lukiolaisryhmän kanssa, millaisen Itämeren ekologia -teemaisen kenttätunnin ehtii vetää tuplatunnin aikana meren rannalla! Oppitunti sopii hyvin osaksi BI2-kurssia, soveltavaa ekologian kurssia tai luontokerhon retkeksi.

Vuosien mittaan leirimäisessä Itämeri-kesälukiossa opiskelijat ovat tehneet pieniä ekologian kenttätutkimuksia saadakseen käytännön kokemusta tutkijan työstä ja ymmärtääkseen opetettavia aiheita syvällisemmin. Kesälukion kokemusten perusteella on jo julkaistu ohjeet muutamaan erilaiseen opiskelijoiden kanssa tehtävään lyhyeen kenttätutkimukseen (Natura, huhtikuu 2018). Nyt biologian opettajilla ja lukiolaisryhmillä on mahdollisuus tulla kokeilemaan kenttätutkimusta käytännössä!

Itämeri-kesälukion innostavat opettajat ohjaavat vesiekologian minikenttätutkimuksia Harakan rantakallioilla ja sitovat löydökset lukion biologian aiheisiin. Opettajalle jää käteen kokemus, ohjeet ja tarvikelistat useaan erilaiseen oppituntiin tai ryhmätyöhön meriluonnon äärellä. Tämä madaltaa kynnystä ottaa kenttäoppitunnit osaksi omia kursseja. Varaudu siis kastelemaan kätesi ja tutustumaan rakkolevien ja planktonien maailmaan!

Myös opettajat ilman ryhmää tai oppilaitosta voivat tulla kokeilemaan, kouluttautumaan ja tutustumaan Harakan saaren mahdollisuuksiin.

Harakan saari sijaitsee Kaivopuiston edustalla ja sinne liikennöi 30 minuutin välein yhteysvene (Kesälukioseura maksaa lauttamaksun).

Mukaan mahtuu rajallinen määrä ryhmiä. Ilmoittaudu ke 20.8. mennessä n. 1 h 30 min kestävään sessioon alkaen klo 10:00, 12:30 tai 14:30 osoitteessa https://kesalukio.fi/ajankohtaista/itameripaivan-ohjelma/. Lisätiedot: itameripaiva@kesalukio.fi.

Harakan saari, Helsinki Kesälukioseura ry
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.
#itämeripäivä