Merenvihreä-videoteos | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Lilli Haapala

Merenvihreä-videoteos

Itämeripäivänä ensi iltansa saava video on ensimmäinen versio Lilli Haapalan luomasta Merenvihreä nimellä kulkevasta prosessista. Työ jatkuu vielä pidemmälle myöhemmin.

Teos on 27.8. alkaen esillä www.lillihaapala.com-sivustolla ja Maaseudun Sivistysliiton omalla YouTube-kanavalla.

Lisätietoja tästä linkistä.

Teoksen voi nähdä kurkistuksena upeisiin merenalaisiin maisemiin ja ajatuksiin joita luonnonmaisema: sen voima ja huoli sen likaantumisesta meissä ihmisissä herättää.

Lilli Haapala on työskennellyt elokuun ajan Maaseudun sivistysliiton Citytorppariohjelmassa ja työstänyt videotutkielmaa veden pinnalla ja sen alla; mitä on merenvihreä? Hän on kuvannut videoita snorklaamalla Itämeressä useissa eri paikoissa ja tutkinut erilaisia leviä sekä sävyvaihteluita meren pinnalla. Hän keräsi myös ihmisten ajatuksia merenvihreästä; mitä se kullekin tuo mieleen.

“Työskentelin Kökarin saaren taiteilijaresidenssissä viikon, sekä toisen Seilin saarella Turun yliopiston merentutkimuslaitoksen järjestämällä murtovesikurssilla, jonne osallistui lisäkseni 8 biologian opiskelijaa. Olen kirjoittanut työskentelystäni blogijulkaisuja ja esitellyt sitä kuvin Instagram ja Facebook-tililläni”  Haapala kertoo.

www.lillihaapala.com

https://www.instagram.com/lillihaapala/

#merenvihreä #vedenalla #lillihaapala #seiliutu #kökarkultur #citytorppari #itämeri #balticsea #itämeripäivä #maaseudunsivistysliitto #johnnurmisensäätiö #keskitiensäätiö

Lilli Haapala
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on maksullinen.
#itämeripäivä