Pinnanalaista monimuotoisuutta telttakylässä | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Metsähallitus, Suomen ympäristökeskus, Luonnonvarakeskus, Geologian tutkimuskeskus

Pinnanalaista monimuotoisuutta telttakylässä

Millaisia salaisuuksia Itämeren pinnan alla piilee? Entä kuinka meremme monimuotoisuutta voidaan tehokkaasti suojella?

Tervetuloa tutustumaan näihin ja muihin Itämeren kartoittamista ja suojelua koskeviin teemoihin Pakkahuoneen laiturin telttakylään, jossa Vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelma VELMU ja uusi Itämeren suojeluhanke Biodiversea esittäytyvät!

Pakkahuoneen laituriin saapuu Suomen ympäristökeskuksen tutkimusalus Aranda, joka avaa ovensa yleisölle. Laituriin parkkeeraa myös Metsähallituksen VELMU-tiimin venekunta, joka paljastaa, kuinka Itämeren salaisuuksia käytännössä kartoitetaan, ja miltä pinnanalainen elämä näyttää.

Laiturin telttakylässä halukkaat pääsevät muun muassa ihailemaan levänäytteitä mikroskoopilla, tutustumaan Itämeren kartoittajien työhön ja työvälineisiin sekä osallistumaan meriaiheiseen tietovisaan. Tarjolla on tuhti tietopaketti Itämeren monimuotoisesta luonnosta.

Tule kuulemaan Vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelma VELMUn pitkäjänteisestä työstä Itämeren meriluonnon hyväksi sekä uudesta Biodiversea-hankkeesta, jossa monen toimijan yhteistyönä edistetään merialueiden suojelua ja tuetaan meren ja sen luonnonvarojen kestävää käyttöä!

Etelänranta 10, Helsinki
12:00 - 18:00
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.