© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Swan 51 s/y Belmont

Purjehtijat puhtaiden merien puolesta

Itämeripäivää vietetään jälleen 31.8.2023.

Pakkahuoneenlaiturilla Helsingissä on tänäkin vuonna Itämeripäivänä telttakylä, jossa yhteisen telttakatoksen jakavat purjehtijat ja aktiiviset Itämeriläiset Ocean Ladies, Swan 51 s/y Belmont ja Naispurjehtijat. 🤩

Menossa mukana on myös ihana lapsista ja nuorista koostuva Vivace-kuoro, joka esiintyy päivän aikana, sekä Emergenssi Oy.

Paikalla on päivän aikana myös mm. s/y Belmontin lasten ja nuorten asioita ajava Joel Harkimo, Itämeren tilasta puhuva ja sen hyväksi tekemästään työstä palkittu presidentti Tarja Halonen, Two Rowing Finns -kaksikosta tuttu Jolle Blässar sekä Martta Suurpää, joka yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa on ideoinut tiskivesipussukan, joka on käytössä mm. s/y Belmontilla.

Kuulet myös tarinoita purjehduseikkailuista maailman merillä sekä siitä, mitä purjehtijat tekevät puhtaampien meriemme ja varsinkin Itämeremme eteen. Pääset myös testaamaan Itämerilaskurilla, millainen on sinun Itämeri -jalanjälkesi. Myös Ocean Ladies tiimin, Göteborgin yliopiston ja Ilmatieteenlaitoksen merien tutkimusprosessi Exo2 -sondilla on erittäin kiinnostava.

Alue on auki yleisölle klo 12-19.

Myös s/y Belmontiin pääsee tutustumaan päivän aikana.

Tervetuloa!

#itämeripäivä #itämeri #östersjödagen #östersjön #balticseaday #balticsea

Pakkahuoneenlaituri, Helsinki
12:00 - 19:00
Swan 51 s/y Belmont
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.