© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Pori Sinfonietta

Yökonsertti: Muusa ja runoilija

Pori Sinfoniettan syyskauden konserttiohjelmisto avataan Muusa ja runoilija -yökonsertilla Keski-Porin kirkossa torstaina 31. elokuuta. Itämeripäivän kunniaksi konserttissa soi Claude Debussyn La Mer.

Meri kuuluu taiteilijoiden suosikkiaiheisiin. Runoilijat, kuvataiteilijat, säveltäjät ja muut luovat tekijät ovat kautta aikojen hakeneet merestä innoitusta ja pyrkineet tavoittamaan sen oikukkaan luonteen teoksissaan. Merta on lähestytty monella tapaa: esimerkiksi luonnon uljaana ja pelottavana ilmentymänä, merenkulun näkökulmasta tai ekokriittisellä otteella ihmisen ja ympäristön haastavan suhteen kautta.

Debussyn (1862–1918) La Mer, vuosina 1903–1905 valmistunut vivahteikas orkesteriteos, lienee tunnetuimpia meriaiheisia sävellyksiä. Inspiraatiota sävellykseen toivat muun muassa englantilaistaiteilija J.M.W. Turnerin (1775–1851) meriaiheiset maalaukset. Kolmiosaisessa teoksessa ollaan merellä aamunkoitosta keskipäivään, seurataan aaltojen leikkiä sekä kuunnellaan tuulen ja meren vuoropuhelua.

Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Tibor Bogányi. Ohjelmassa ovat lisäksi Edward Griegin Holberg-sarja jousille sekä Camille Saint-Saënsin Muusa ja runoilija. Konsertin nimiteoksessa viulusolistina soittaa Pori Sinfoniettan konserttimestari Ion Buinovschi ja sellosolistina kapellimestari Bogányi.

Keski-Porin kirkko, Hallituskatu 1a, 28100 Pori, Pori
21:00 - 22:00
Pori Sinfonietta
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on maksullinen.