© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot ja lupaukset

Tule mukaan juhlimaan Itämeripäivää toteuttamalla Itämeri-teko tai tee pidempiaikainen Itämerilupaus! Jaa teko tai lupaus ystäviesi kesken somessa #Itämeripäivä.

Itämeripäivään ajoittuva teko voi olla mikä vain merta juhlistava aktiviteetti, kuten ystävien kesken järjestetty rantojensiivoushetki, itsellinen rauhoittuminen veden äärellä tai Itämerimenun mukainen piknik rannalla. Hae inspiraatiota omaan tekoosi tutustumalla Itämeripäivän valmiisiin kampanjoihin: Pulahdus – Itämerihetki– Itämerimenu. Teot voi toteuttaa oman yhteisön, kuten työtovereiden, ystävien tai perheen kesken. Toki tekosi voi koskea myös laajempaa joukkoa: voit esimerkiksi haastaa kaikki suomalaiset kokkaamaan särkikalasta uusia herkkuja.

Lupaisitko jotain pidempikestoista Itämeren hyväksi? Tutustuisitko Itämereen pyöräillen kilometrejä rantaviivaa, ottaisitko selvää paikallisen vesistösi tilasta tai lupaisitko plogata, eli kerätä roskia viikoittaisella kävelyllä? Lupaisitko pitää vuoden ajan kasvisruokapäivän viikossa tai aina kalakeskiviikon ja valita silloin kotimaista villikalaa? Voit haastaa lupauksella ystäväsi, joukkueesi, työkaverisi tai vaikkapa poliitikon.

Jos haluatte olla mukana kumppanina Itämeripäivässä ja ilmoittaa tekonne julkisesti, niin voitte ilmoittaa tekonne tai lupauksenne täällä!

Toivomme, että teot ja lupaukset saavat runsaasti näkyvyyttä ja innoittavat muitakin tekemään tekoja ja lupauksia – valjastetaan siis sosiaalinen media #Itämeripäivä -häsärillä ja jaetaan toistemme ideoita erityisesti Itämeripäivänä!

Jos haluat järjestää suurelle yleisölle avoimen tapahtuman, vilkaisethan Ilmoita tapahtuma -sivuamme.

Muista ilmoittautua kumppaniksi, ja saat tietoa Itämeripäivän tapahtumista sähköpostiisi!

 

Ideoita Itämeripäivän tekoihin ja lupauksiin

Mukana Itämeripäivässä

Katso Itämeripäivän kaikki kumppanit