40 000 Itämeriystävällistä ateriaa | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Palmia Oy

40 000 Itämeriystävällistä ateriaa

Itämeripäivänä Palmia tarjoaa ravintola- ja ruokapalvelukohteissaan Itämeri-ystävällistä kalaa ja kasvisruokaa. Koulu- ja oppilaitoskohteisiin on suunniteltu herkulliset burgerit rukiisista silakkamurekepihveistä. Silakkamurekepihvejä nautitaan lisukkeineen myös päiväkodeissa sekä sairaala- ja hoivakohteissa. Lounasravintoloissamme tarjoamme Lähikalahankkeessa kehitettyjä särkipihvejä lisukkeineen. Kaikkiaan Itämeriystävällisiä annoksia tarjotaan teemapäivän aikana lähes 40 000.

Meillä Palmialla vastuulliset valinnat ohjaavat toimintaamme. Noudatamme elintarvikehankinnoissamme WWF:n kalasuosituksia ja suosimme lähikalan ja Itämeren kalan käyttöä. Käytämme ravintoloissamme pääsääntöisesti vain vihreällä merkittyjä kalalajeja, joiden kannat on todettu elinvoimaisiksi. Myöskään niiden pyynti tai kasvatus ei aiheuta merkittäviä ympäristöhaittoja.

Vuonna 2016 Palmia oli mukana John Nurmisen Säätiön Lähikalahankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli poistaa Saaristomerestä merkittävä määrä ravinteita särkikalaa kalastamalla ja tuomalla sitä ruokapöytiin. Hanketoiminta tähtäsi eettisen lähiruuan tuottamiseen ja sen suosion kasvattamiseen. Hankkeessa kalastetut särjet päätyivät pihveiksi Palmian lounasravintoloiden lautasille. Näitä särkipihvejä pääsee maistamaan Itämeripäivänä Palmian lounasravintoloissa.

Palmia tuottaa ruoka- ja ravintolapalveluja päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa, hoiva- ja sairaalakohteissa, palvelukeskuksissa sekä henkilöstö- ja lounasravintoloissa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Riihimäellä, Hämeenlinnassa ja Turussa.

#itämeripäivä