Itämeren kalaa helsinkiläisille
Palvelukeskus Helsinki osallistuu Itämeripäivään jo kuudetta kertaa tarjoamalla ruokapalveluissamme helsinkiläisille lapsille, oppilaille, ikääntyneille ja muille ruokailijoille Itämeren fisupihviä ja paprika-papupihviä perunasoseen, yrttijuuresten, tartar-kastikkeen sekä salaatin kera. Ruokapalveluissamme asioi yli 70 000 helsinkiläistä joka päivä.
Vuositasolla käytämme yli 45 000 kg Itämeren kalaa. Eniten käytettyjä kalalajeja ovat silakka sekä lahna, josta valmistamme kuuluisia lahnapuikkojamme.
Palvelukeskus Helsingin ja Helsingin kaupungin tavoitteena on tarjota ravitsemussuosituisten mukaista ruokaa, joka painottuu kala-kasvisruokavalioon. Vähennämme eläinperäisten tuotteiden käyttöä ja lisäämme kasvisruoan tarjoamista. Punaista lihaa ei tarjota kouluruokailussamme edes joka viikko, ja lihan kokonaiskäyttöä olemme vähentäneet jo 30 % vuodesta 2019.