Itämeren kalaherkkuja helsinkiläisille | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Palvelukeskus Helsinki

Itämeren kalaherkkuja helsinkiläisille

Palvelukeskus Helsingissä Itämeripäivä tarkoittaa Itämeren kalalla herkuttelua! Elokuun 27. päivänä Itämeren fisupihvi on tarjolla kaikissa hoitoalan potilas- ja asukasruokailussa ja henkilöstöravintoloissa sekä kouluissa ja päiväkodeissa, joihin Helsingin alueella tuotamme ruokapalveluja. Lisäksi ikääntyneille suunnatuissa kotiaterioissa tarjotaan smetanasilakoita. Yhteensä itämerilounasta nauttii päivän aikana noin 75 000 helsinkiläistä ja käytämme päivän aikana jopa 4 500 kg Itämeren kalaa.

Palvelukeskus Helsinki on jo yli 10 vuoden ajan noudattanut WWF:n kestävän kalastuksen suosituksia ja kehittänyt määrätietoisesti vastuullista kalaruokaa ruokapalveluihin. Suomalaisen kalan käyttöä pyritään lisäämään ja etenkin särkikalojen, kuten lahnan käytössä olemme edelläkävijöitä Suomessa. Itämeren lahnasta valmistettu lahnapihvi on löytynyt ruokalistoiltamme jo vuodesta 2011 alkaen.

Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, seniorikeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Olemme mukana yli 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja hoidamme myös siivouspalveluita. Kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluita Helsingin kaupungin toimialoille ja liikelaitoksille sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla.

Tarjoamme parhaan palvelukokemuksen asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstölle ”Parasta yhdessä” –arvolupauksen mukaisesti.

#itämeripäivä