Itämerimenu-haastekampanja | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

HaminaKotka Satama Oy

Itämerimenu-haastekampanja

HaminaKotka Satama Oy haastaa henkilöstönsä tekemään itämeriystävällistä ruokaa.

Itämerimenussa suositaan Itämeren ja lähivesien lahnaa, särkeä, silakkaa tai ahventa. Kasvisruokavaihtoehtoihin pääraaka-aineeksi sopivat esimerkiksi pavut, härkäpapu tai herneet. Satokauden kasvikset, kuten kukkakaali, porkkana, parsakaali ja kesäkurpitsa täydentävät elokuussa Itämerimenua herkullisella ja värikkäällä tavalla. Itämerimenun raaka-aineiksi sopivat hyvin myös esimerkiksi perunat, kotimaiset viljat ja suomalaiset marjat, esimerkiksi mustikka, musta- tai punaherukat ja karviainen. Vinkkinä Marttojen reseptivihko!

Annoksesta/annoksista otetaan kuva ja lähetetään sähköpostilla markkinointipäällikölle viimeistään 25.8.2020. Kuvan oheen voi vielä kertoa, suosiiko ruokavaliossa itämeriystävällistä ruokaa tai saiko haastekampanja kokeilemaan Itämeren kalalajeja aiempaa enemmän tai voi kertoa jotakin muuta annokseen liittyvää – sana on vapaa ja kommentit julkaistaan nimettömänä.

Kuvista kootaan kollaasi, jota jaetaan sekä nettisivuillamme kommenttien kera että somessa tunnisteilla #itämeripäivä #itämerimenu.

#itämeripäivä