Itämeripäivän reseptit: Pastakalasalaatti
Suomalaisten ruokavaikuttajat ovat tehneet yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeri-ystävällisiä reseptejä Itämeripäivän kokkailuun. Nappaa alta Satu Koiviston helppo ja maukas kalapastaresepti ja tutustu Sadun blogikirjoitukseen täällä. Tutustu myös Liemessä-blogin Jenni Häyrisen ruokavinkkeihin ja Viimeistä murua myöten -blogin Saara Atulan resepteihin.
Kalapastasalaatti
Annoksia: 4
Valmistelut: 20 minuuttia
AINEKSET
- 200 g kuivattua pastaa, esimerkiksi simpukkapastaa tai makaronia
- 200 g herneitä (tuoreita tai pakaste)
- 1 keltainen paprika
- 2 avomaankurkkua
- 2 rkl sinappia
- 1 dl turkkilaista jogurttia (lehmänmaito tai kasvipohjainen)
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk Pielisen kalajalosteen luonnonkalasäilykettä (käytä myös öljy)
- 1 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa (plus koristeeksi, jos haluat)
TEE NÄIN
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Yleensä pakkausta hieman lyhyempi keittoaika riittää. Valuta pasta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Pastan kiehuessa valmistele muut ainekset. Jos käytät pakasteherneitä, ota ne sulamaan. Jos käytät tuoreita, riivi ne paloistaan. Paloittele paprika. Kuori ja viipaloi avomaankurkut.
- Sekoita kastike suoraan tarjoilukulhon pohjalle. Mittaa kulhoon sinappi, turkkilainen jogurtti, suola ja Luonnonkalasäilykepurkin öljy ja sekoita vispilällä kastikkeeksi.
- Lisää kulhoon pasta, herneet ja paprika ja sekoita. Hienonna lehtipersilja ja lisää kulhoon.
- Lisää lopuksi kalat ja avomaankurkut.