© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Satu Koivisto

Itämeripäivän reseptit: Pastakalasalaatti

Suomalaisten ruokavaikuttajat ovat tehneet yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeri-ystävällisiä reseptejä Itämeripäivän kokkailuun. Nappaa alta Satu Koiviston helppo ja maukas kalapastaresepti ja tutustu Sadun blogikirjoitukseen täällä. Tutustu myös Liemessä-blogin Jenni Häyrisen ruokavinkkeihin ja Viimeistä murua myöten -blogin Saara Atulan resepteihin.

Kalapastasalaatti

Annoksia: 4
Valmistelut: 20 minuuttia

AINEKSET

  • 200 g kuivattua pastaa, esimerkiksi simpukkapastaa tai makaronia
  • 200 g herneitä (tuoreita tai pakaste)
  • 1 keltainen paprika
  • 2 avomaankurkkua
  • 2 rkl sinappia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (lehmänmaito tai kasvipohjainen)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk Pielisen kalajalosteen luonnonkalasäilykettä (käytä myös öljy)
  • 1 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa (plus koristeeksi, jos haluat)

TEE NÄIN

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Yleensä pakkausta hieman lyhyempi keittoaika riittää. Valuta pasta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Pastan kiehuessa valmistele muut ainekset. Jos käytät pakasteherneitä, ota ne sulamaan. Jos käytät tuoreita, riivi ne paloistaan. Paloittele paprika. Kuori ja viipaloi avomaankurkut.
  3. Sekoita kastike suoraan tarjoilukulhon pohjalle. Mittaa kulhoon sinappi, turkkilainen jogurtti, suola ja Luonnonkalasäilykepurkin öljy ja sekoita vispilällä kastikkeeksi.
  4. Lisää kulhoon pasta, herneet ja paprika ja sekoita. Hienonna lehtipersilja ja lisää kulhoon.
  5. Lisää lopuksi kalat ja avomaankurkut.