© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Jenni Häyrinen

Itämeripäivän reseptit: Uunimuikut ja puolukkamajoneesi

Suomalaisten ruokavaikuttajat ovat tehneet yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeri-ystävällisiä reseptejä Itämeripäivän kokkailuun. Nappaa alta Liemessä-blogin Jenni Häyrisen uunimuikkujen ja puolukkamajoneesin resepti ja lue Jennin blogikirjoitus täältä! Tutustu myös Satu Koiviston ja Viimeistä murua myöten -blogin Saara Atulan resepteihin.

Uunimuikut

500 g perattuja muikkuja
1 dl ruiskorppujauhoja
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
50 g voita

Kuivaa muikut talouspaperilla. Sekoita ruiskorppujauhot, rouhittu mustapippuri ja suola. Pyörittele muikut voissa ja korppujauhoissa. Asettele muikut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteessa 10 minuuttia. Lopuksi voit paistaa muikku ja vielä hetken grillivastuksella.

Puolukkamajoneesi

2 dl majoneesia
1 dl puolukoita
1 tl hunajaa
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa

Survo sauvasekoittimella kaikki ainekset. Tarjoile muikkujen ja keitettyjen kesä perunoiden kera!