© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Ruokalupaus Itämerelle

Lupaisitko pitää vuoden ajan kasvisruokapäivän viikossa tai aina kalakeskiviikon ja valita silloin kotimaista villikalaa? Voit haastaa lupauksella ystäväsi, joukkueesi, työkaverisi tai vaikkapa poliitikon.

Jaa hyviä ruokaohjeita somessa – käytä raaka-aineena silakkaa, muikkua, ahventa, särkikaloja ja välillä myös haukea ja kuhaa. Myös näistä tehdyt valmisateriat sekä säilykkeet kannattaa testata!

Miksi?

Koska kotimaisen kalan käytön lisääminen poistaa suoraan ravinteita vesistöistä. Kalansaaliin mukana poistuu vuosittain n. 700 000 fosforia (koko Suomi). Lisäksi kotimaisen kalan suosiminen ulkomaisen sijaan vähentäisi Itämeren alueelle tuontikalan mukana tulevaa kokonaisravinnevirtaa.