© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Itämeripäivän reseptit: Särkisoppa

Villiruuan puolestapuhujana tunnettu Sami Tallberg valmisti herkullisen särkisoppareseptin Itämeripäivää juhlistavalle Duratille. Durat ja Sami haluavat jakaa tämän herkkukeiton salaisuuden kaikille Itämeripäivää viettäville. Kattilat porisemaan!

Duratin särkisoppa a’la  Sami Tallberg

Annoksia: 2-4
Valmistelut: 45-60 minuuttia

AINEKSET

  • 6rkl öljyä
  • 300g / 6dl pilkottu vihannesmix: fenkoli, sipuli, paprika, selleri
  • 2 valkosipulin kynsi, kuorittu ja murskattu
  • 2 pientä perunaa, kuorittu ja paloiteltu
  • 15 oksaa timjamia
  • 1 dl valkoviiniä tai ripaus sahramia
  • 8 dl kalalientä
  • 4 pientä tomaattia
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 dl / 200 g suomustettua särkeä, ruotoineen (kidukset poistettu)
  • särki- tai lahnafileen paloja n. 100 g / ruokailija

TEE NÄIN

  1. Kuullota vihannekset 10 minuutin ajan öljyssä, kunnes pehmenneet. Lisää joukkoon 1 dl valkoviiniä tai ripaus sahramia. Anna kiehua 5 min.

  2. Lisää joukkoon kalaliemi, tomaatit, tomattipyre ja särki. Anna porista 30 min, soseuta kaikkinensa pystyblenderissä ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

  3. Laita soseutettu keitto takaisin kattilaan, ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon viideksi minuutiksi (hiljaa hymyillen) porisemaan särki- tai lahnafileen paloja n. 100 g per ruokailija. Lisukkeeksi voit tarjota leipää ja majoneesia.