© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Palvelukeskus Helsinki

Ruokapalveluissa tarjolla Itämeren fisupihviä

Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluissa herkutellaan jälleen Itämeren kalalla

Palvelukeskus Helsinki osallistuu jo neljättä vuotta putkeen Itämeripäivään tarjoamalla asiakkailleen lahnaa ja silakkaa fisupihvin muodossa. Yhteensä päivän aikana meren antimista pääsee nauttimaan 75 000 helsinkiläistä, ja käytämme päivän aikana jopa 4 500 kiloa Itämeren kalaa. Vuonna 2022 ruokapalveluissamme käytettiin yli 30 000 kiloa Itämeren kalaa.

Teemapäivänä kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, hoitoalan henkilöstöravintoloissa sekä potilas- ja asukasruokailussa tarjoillaan Itämeren fisupihviä erilaisten lisukkeiden kera. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita viikon ateriavaihtoehdoista fisupihvejä.

Palvelukeskus Helsingille ruokapalvelujen reseptiikan ympäristöystävällisyys on kunnia-asia ja teemme jatkuvasti kehitystyötä voidaksemme tarjota kaupunkilaisille ravitsemussuositusten mukaisia terveellisiä aterioita ilmasto ja ympäristö huomioiden. Olemme pyrkineet lisäämään suomalaisen kalan käyttöä ja etenkin särkikalojen, kuten lahnan, käytössä olemme edelläkävijöitä Suomessa. Itämeren fisupihvin edeltäjä, lahnasta valmistettu lahnapihvi on löytynyt ruokalistoiltamme jo vuodesta 2011 alkaen.

Palvelukeskus Helsinki on Helsingin kaupungin liikelaitos. Toimimme kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, kotihoidossa, seniorikeskuksissa, asumisyksiköissä sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 helsinkiläisessä ruokailuhetkessä päivittäin ja hoidamme puhtauspalveluja. Tuemme kotona asumista monipuolisilla etähoito- ja hyvinvointiratkaisuilla ja tuotamme puhelinpalveluja. Yhdessä 1600 ammattilaisemme voimin pidämme huolta yhdestä maailman parhaista kaupungeista – Helsingistä.