Östersjödagen
© John Nurminens Stiftelse
© John Nurmisen Säätiö

Östersjödagen 27.8.2020

Östersjödagen är en årlig festdag som ordnas för att fira havet. Dagen har lanserats av John Nurminens Stiftelse. Målet med dagen är att få oss alla att njuta av vårt unika hemhav och göra konkreta gärningar för dess bästa. Avsikten är inte bara att fira Östersjön, utan också att öka kunskaperna om havets mångskiftande natur, kultur och historia.

Alltid på den sista torsdagen i augusti – kom med

Östersjödagen firas varje år den sista torsdagen i augusti med olika evenemang och jippon. Du kan delta på många olika sätt. Kom med!

“Östersjön är värt att firas med en egen dag. Östersjödagen, som instiftades av John Nurminens Stiftelse 2019 och firas den sista torsdagen i augusti, uppmärksammar Östersjöns fina historia och framtid. Stiftelsen har bjudit in var och en av oss. Under denna exceptionella tid förenar Östersjödagen människor på olika sätt: evenemang och känslor kan delas virtuellt. Östersjödagen blir till med gemensamma krafter och alla kan delta på sitt eget sätt.

Jag tackar John Nurminens Stiftelse för initiativet. Jag önskar alla arrangörer av Östersjödagen framgång med förberedelserna inför en inspirerande dag. Trevlig Östersjödag!”

– Republikens president Sauli Niinistö, i sin hälsning för  Östersjödagen

Aktuellt

Republikens presidents hälsning

26.6.2020

Helsingfors pratar i tre dagar på Espen i augusti

29.6.2020

Lill-Mörtens Stora Äventyr – ett lätt sätt att delta i #smartmedmörtkortet

#itämeripäivä

 
 
 
 

I samarbete

Se på alla samarbetspartner på Östersjödagen
#östersjödagen