© John Nurminens Stiftelse
© John Nurmisen Säätiö

Evenemang

Pargas Stad

Östersjödagens förfest 30.8. – SEMINARIUM om fiske

Naturresursinstitutet har beräknat att fisket årligen tar bort cirka 100 ton fosfor från Skärgårdshavet. Det är verkligen imponerande! Borde inte fiskets roll som en viktig faktor för att förbättra tillståndet i Skärgårdshavet betonas ännu mer än vad som har gjorts hittills?

Skärgårdshavsstaden Pargas kämpar för att rädda det eutrofierade Skärgårdshavet. Som en del av sina ansträngningar arrangerar staden ett expertseminarium och en diskussion om hur fisket kan bidra till att reducera näringsämnen i havet. Målet med seminariet är att undersöka fiskets potential som en åtgärd för att förbättra miljön samt att ta upp viktiga frågor om fiskenäringens framtid. Kan vi locka till oss nya yrkesfiskare till området, eller är framtidsutsikterna för hotfulla? Kom och lyssna på några av de främsta experterna inom branschen, som kommer att tala på Pargas brandkårshus onsdagen den 30 augusti 2023, mellan klockan 13 och 16. Detta är en dag före själva Östersjödagen. Programmet för evenemanget kommer att publiceras senare.

Seminariet riktar sig till alla som är intresserade av Skärgårdshavet och dess framtid. Det är en möjlighet att lära sig mer om de utmaningar och möjligheter som fisket kan erbjuda för att bevara och återställa havets hälsa. Det finns möjlighet att delta på distans.

Köpmansgatan 1, Pargas stad
13:00 - 16:00
Pargas Stad
icon/accessibility Created with Sketch. Evenemanget är tillgängligt.
icon/fee Created with Sketch. Evenemanget har fritt inträde.
#östersjödagen