På Östersjödagen tar vi ett dopp tillsammans kl 18 | Östersjödagen
© John Nurminens Stiftelse
© John Nurmisen Säätiö

Gärningar

Doppet för Östersjön

På Östersjödagen tar vi alla ett dopp tillsammans klockan 18!  Du kan delta på många plaskande sätt: i Fridoppet, Stimdoppet eller det stora Doppet i Hanaböle träsk i Vanda. Publicera ett foto på ditt dopp med hashtaggarna #östersjödagen och #doppet. Vi gör Doppet för Östersjön till ett viralt fenomen!

 

Doppet i Hanaböle träsk

Välkommen alla småfiskar och baddare till Hanaböle träsk! På det skojiga familjeevenemanget får du pröva på och lära dig olika nyttiga kunskaper till sjöss. Var firres doppskola handlar om säkerhet. Där får alla deltagare pröva på livräddning, öppensjösimskola, simning med räddningsväst, räddning med ämbar och simning från boj till boj.

Prick klockan 18 hoppar vi i vattnet tillsammans. Målet är att åstadkomma Östersjödagens största Stimdopp!

Läs mer om Doppet i Hanaböle träsk.

Stimdoppet

Samla ditt eget stim och ta ett dopp tillsammans i ett vatten nära ditt hem! Utmana din organisation, idrottsklubb eller hobbygrupp till ett stimdopp, som går ut på att alla hoppar tillsammans i vattnet klockan 18. Om det känns för spännande att hoppa i, kan ni pröva på att doppa tån, lillfingret eller ponnytailen i plurret. Ni kan delta på havsstranden eller på stranden till vilken sjö, å eller damm som helst i Finland. Glöm inte att dela era fantastiska doppevenemang med alla andra i de sociala medierna med hashtaggarna #östersjödagen och #doppet.

Hämta inspiration av doppevenemang som andra anmält på sidan Gärningar eller anmäl ditt eget Stimdopp.

Fridoppet

Varje liten mört spelar en roll! Du kan delta i Fridoppet genom att göra ett freestylehopp i vattnet kl. 18 och lägga ut ett foto på det oförglömliga ögonblicket i de sociala medierna med hashtaggarna #östersjödagen och #doppet. Du går väl inte ensam i vattnet? Ha alltid en dyblöt kamrat med dig i vattnet eller be att någon står på stranden och håller ett öga på dig!

#östersjödagen