© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Itämeripäivään alle viisi kuukautta – päivän valmistelut etenevät!

Itämeripäivän kumppanikirje 1/2021

Hyvä Itämeripäivän kumppani

Kevät on jo pitkällä, ja Itämeripäivään enää vajaa viisi kuukautta! Koronatilanteesta huolimatta olemme edistäneet päivän valmistelua, sillä kuten viime vuonna, Itämeripäivän kokemuksia ja elämyksiä voidaan myös jakaa verkossa. Näin ollen päivän vietto onnistuu virtuaalisestikin – toki toivomme, että elokuussa olisi mahdollista järjestää myös lähitapahtumia.

Tammikuun infosession jälkeen olemme järjestäneet onnistuneesti kolme kansainvälistä työpajaa. Helmikuussa Venäjä-työpajassa oli mukana yli 11 toimijaa, mukaan lukien Liettuan merimuseo. Suunnitteilla on regattaa, ravintolapäivää, rantojen siivousta sekä useita upeita näyttelyitä. Myös Virossa suunnittelu on pitkällä, ja suunnittelutyötä koordinoi hienosti Suomen Viron-Instituutti ja siellä Anu Heinonen ja Liina Ergma. Järjestimme työpajan ruotsalaisille organisaatioille Race For The Baltic -järjestön kanssa maaliskuun lopussa. Järjestön viestintäpäällikkö Siri Maassen koordinoi Itämeripäivän Ruotsin-aktiviteetteja. Olemme osallistuneet myös Turun Itämeripäivän suunnitteluun. Suomessa Turun alueen aktiviteetteja koordinoi Turun Itämerihaasteen koordinaattori Tove Holm.

Olemme viimeistelleet Itämeripäivän verkkosivuston uudistuksia. Jos et ole vielä ilmoittautunut Itämeripäivän kumppaniksi eikä organisaatiosi nimi ja logo löydy verkkosivuilta, voit käydä tekemässä sen täältä. Kunhan organisaationne Itämeripäivän teko tai tapahtuma on selvinnyt, voit käydä ilmoittamassa sen Itämeripäivän verkkosivuilla.

Verkkosivuilta löytyy nyt vinkkejä ja valmiita pohjia eri organisaatioiden tekemiseen. Itämeripäivän kolmena kärkikampanjana jatketaan Itämeri-ystävällisen ruokavalion edistämistä, omaan lähiveteen tutustumista ja pulahtamista sekä Itämereen liittyvää kulttuurihetkeä. Konkreettisia osallistumisehdotuksia löytyy muun muassa ravintoloille, kulttuurilaitoksille ja yrityksille inspiraatioksi oman Itämeripäivän vieton suunnitteluun. Inspiraatiota voi hakea myös viime vuoden huikeista tapahtumista, jotka löytyvät täältä.

Päivän filosofia säilyy ennallaan: Itämeripäivänä juhlistetaan rakasta kotimertamme – niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, ja päivään osallistuminen on ilmaista. Kumppanit voivat toteuttaa Itämeripäivän tekoja omaan toimintaansa sopivalla tavalla.

Samalla haikeita uutisia: olen 11 hienon ja vaiheikkaan säätiövuoden jälkeen siirtymässä Kirkkohallituksen viestintään. Muu tiimi jatkaa kuitenkin entisen lailla, joten jatkossa olkaa yhteydessä Kirsiin ja Oonaan!

Toivotamme kaikille hyvää kevättä, aurinkoa ja laineiden liplatusta odotellessa

Terveisin,
Tuula Putkinen – ja säätiön Itämeripäivän tiimi Kirsi Kurki-Miettinen ja Oona Piiroinen

www.itämeripäivä.fi
#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday