© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri

Itämeren iltarastit Lapinlahdessa

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys (Helsy), Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri, Luontoliitto, Natur och Miljö, Anarkistimartat ja Lapinlahden Lähde järjestävät Itämeripäivänä 29.8.2024 klo 15:30–19:30 kaikille Itämerestä kiinnostuneille tapahtuman historiallisella, vanhalla Lapinlahden sairaala-alueella. Voit olla mukana koko tapahtuman ajan tai käydä vain piipahtamassa.

Itämeren iltarasteilla pääset tutkimaan leviä, opettelemaan rannalta havaittavia lintuja kuten lokkeja ja vesilintuja (kiikari mukaan), tutkimaan rantaveden ötököitä, askartelemaan ruo’on korsista sekä tutustumaan haitallisin vieraslajeihin infopisteellä. Iltarasteilla järjestetään myös Lapinlahden sairaala-alueelle historiakierroksia, joilla kuulet luonnon ja meren tärkeydestä meille ihmisille. Lisäksi voit osallistua ohjatulle, hyvinvointia tukevalle aistikävelylle upeissa maisemissa. Lapinlahden Lähteellä on tarjolla samaan aikaan myös muuta mukavaa oheistoimintaa.

Luontoliiton Uudenmaan piiri järjestää keppariretket perheen pienimmille (alle kouluikäiset) klo 17:30 ja 18:30. Ota oma ratsu mukaan tai kepparin puuttuessa muu pehmoeläin retkikaveriksi.

Kello 18 pulahdetaan veteen ympäri Suomen. Itämeren iltarasteilla voit pulahtaa Helsyn kellujien mukana Lapinlahden uimarannalla – tai tulla vain kahlaamaan!

Tapahtuman aikana voit auttaa halutessasi rannan siivouksessa. Roskapihtejä saat lainata infopisteeltä.

Voit tulla myös vain nauttimaan rantaluonnosta. Lapinlahden Lähteen alueelta löytyy kahviloita tai voit ottaa omat eväät mukaan. Alueella on mahdollisuus myös lettujen paistoon!

Muista käydä jättämässä Itämerelle terveisesi infopisteellä olevaan laatikkoon ennen lähtöäsi. Viestit luetaan tapahtuman päätteeksi asiaan kuuluvalla arvokkuudella Itämerelle.

Säävaraus! Rankkasateen tai syysmyrskyn sattuessa tapahtuma perutaan. Seuraa tarkempaa ilmoittelua Helsyn tapahtumakalenterista: https://www.sll.fi/helsinki/tapahtuma/itameren-iltarastit-lapinlahdessa/

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma on osittain esteetön.

Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
15:30 - 19:30
Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.