© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Turun kaupungin Itämerihaaste, Turun filharmoninen orkesteri ja Viking Line Oy

Itämeri lautasella -kokkikisa

Tule mukaan seuraamaan kahden huippukokkitiimin kilpailua. Kilpailussa joukkueet tekevät annokset helpoilla, hyvillä resepteillä silakasta, hauesta ja särjestä, lyhyessä ajassa.

Kilpailun voittajatiimi ratkeaa yleisöäänestyksellä.

Tapahtuman tavoitteena on edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kalastusta. Mitä enemmän kotimaista kalaa syödään, sitä enemmän sitä ostetaan ja kalastetaan ja sitä enemmän ravinteita poistetaan merestä.

Kilpailussa käytetyt reseptit jaetaan tapahtumassa ja sosiaalisessa mediassa tapahtuman jälkeen.

Mukana ainakin Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sekä Åbo Akademin rehtori Moira von Wright sekä Viking Linen keittiömestari Oula Hänninen ja Smörin keittiömestari Mikko Pakola sekä Turun uusi pormestari tai apulaispormestari. Tilaisuuden juontaja Lola Odusoga kertoo ammattikalastuksen tärkeydestä tapahtumien juontamisen ohessa. Myös Ville Viking on paikalla Forum Marinumin edustalla hauskuuttamassa lapsia.

Kokkikilpailun idea on syntynyt paikallistason Itämeripaneelissa, jonka päätavoitteet ovat yhteiskunnallisen keskustelun käynnistäminen, tutkimuksen tukeminen ja aloitteiden tekeminen rannikkovesien ja Itämeren suojelukysymyksistä. Lisäksi paneeli aktivoi suomalaisia toimijoita Itämeren ja lähivesiensä suojeluun. Lähtökohtana ovat vuoteen 2100 ulottuvat yhteiskunnalliset tulevaisuudenkuvat ja ilmastoskenaariot.

Linnankatu 72, Turku
18:00 - 19:00
Turun kaupungin Itämerihaaste, Turun filharmoninen orkesteri ja Viking Line Oy
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.