© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

John Nurmisen Säätiö

Virtuaalimatka Turunmaan saaristoon

Tervetuloa kokeilemaan virtuaalilaseja ja tutustumaan uuteen Matka meren maahan -VR-kokemukseen. VR-lasien avulla pääset nojatuolimatkalle tuulisille rannoille, kaukaisen luodon auringonlaskuun, saaristokylien asukkaiden arkeen sekä historiallisille muistomerkeille. Kokeilupiste löytyy Maijansalista, läheltä pääsisäänkäyntiä. Käytettävissä on kahdet Oculus Go -VR-lasit sekä John Nurmisen Säätiön henkilökuntaa opastamassa lasien käytössä. Kokemus on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

VR-kokemuksen kokonaiskesto on 17 minuuttia, mutta voit myös tutustua 4–5 minuutin pituisiin eri teemaisiin osioihin.

Saaristomeren tuhannet saaret ja moni-ilmeinen kulttuuriperintö ovat maailman ainutlaatuisimpia. VR-kokemuksessa kertojaääni johdattaa sinut Turunmaan saaristoon vaihtuvien 360°-videokuvien avulla. VR-lasien avulla pääset hyppäämään sisälle maisemaan ja kokemaan aaltojen pauhun, jyrkät kalliot ja laiduntavat lampaat. Kuulet Turunmaan saariston ainutlaatuisesta luonnosta, saaristomeren tilasta, kansanperinnetarinoita jatulintarhoja rakentaneista jättiläisistä, sekä siitä miten ihmiset ovat sopeutuneet saariston ainutlaatuisen luonnon vaativiin olosuhteisiin. VR-kokemuksen on toteuttanut Verge Media Oy.

Tutustu VR-kokemuksen traileriin.

Virtuaalimatkalle pääset myös etänä digimuseon kautta osoitteessa: https://digimuseo.fi/matka-meren-maahan.

 

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.
www.johnnurmisensaatio.fi

Keskustakirjasto Oodi, Helsinki
10:00 - 18:00
John Nurmisen Säätiö
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.