© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Oulun kaupunki

Pelasta Perämeri -kampanja

Oulun kaupunki lanseeraa Pelasta Perämeri – Rädda Bottenviken -kampanjan osaksi Itämeripäivää ja haastaa Perämeren kunnat ja asukkaat yhteisiin talkoisiin Perämeren suojelemiseksi. Perämeren alueelta osallistuminen Itämeripäivään on vuosien varrella ollut vähäistä, joten haluamme aktivoida kunnat ja kansalaiset myös Perämeren alueella. Pelasta Perämeri -kampanja on yksi osa Bothnian Arc -yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuotta.

Pelasta Perämeri – Rädda Bottenviken –kampanjan maskottina ovat Hilma ja miehensä Helge Harjus, sillä meriharjus on yksi uhanalaisimmista lajeista Perämerellä.

Miten osallistua haasteeseen?

Perämeren pelastamistöihin voi kuka tahansa ryhtyä. Keksi tapa, jolla merta voi suojella ja jaa kuva tai video sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #pelastaperämeri tai #räddabottenviken.

Oulun kaupunki haastaa Perämerenkaaren kunnat keksimään tapoja, miten asukkaita, yrityksiä ja yhteisöjä voi osallistaa Perämeren suojeluun. Suojelutyössä konkreettisten tekojen lisäksi tärkeää on myös tietoisuuden lisääminen merien suojeluun liittyen! Myös kunnat, yritykset ja yhteisöt voivat jakaa sosiaalisen median kanaviinsa kuvia ja videoita käyttämällä tunnisteita #pelastaperämeri #räddabottenviken.