© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Maaseudun Sivistysliitto

Trash Heroes siivoaa ja tanssii puhtaan Itämeren puolesta

Maaseudun Sivistysliitto kampanjoi elokuussa puhtaan Itämeren puolesta Trash Heroesin koulukiertueen sekä Palefacen ja Kaisa Happosen vetämän kollaasirunotyöpaja keinoin. Samalla liitymme osaksi 26.8. juhlittavan Itämeripäivän ohjelmaa.

Maaseudun Sivistysliitto valitsi viime keväänä liki 60 upean ehdotuksen joukosta Trash Heroes -taiteilijaryhmän toteuttamaan Itämeriaiheisen teoksen Uudenmaan alueelle. Elokuisessa teoksessa Trash Heroes ryhmään kuuluva ammattitanssija, koreografi, muusikko ja luokanopettaja Panu Varstala siivoaa Uudenmaan rantoja yhdessä Porvoon Hamarin ja Tolkkisten koulujen sekä Helsingin Sibelius-lukion kanssa. Siivoamisen ohessa tanssitaan ja nautitaan yhdessä tekemisestä. Trash Heroesin valintaan vaikutti teoksen osuvuus Maaseudun Sivistysliiton ydintoimintaan, sillä koulukiertue on osallistava ja koulutuksellinen taide- ja ympäristöteko!

”Me uskomme että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Haaveilemme paremmasta ympäristöstä, jossa tanssitaan kaduilla, liikutaan ekologisesti sekä pidetään huolta luonnosta ja toisistamme” – Trash Heroes

Trash Heroes vierailee Porvoon Hamarin koulussa maanantaina 16.6. ja Tolkkisten koulussa perjantaina 20.8. Sibelius-lukiolaisten kanssa siivotaan ja tanssitaan Tervasaaressa tiistaina 24.8.

Itämeripäivänä järjestettävästä kollaasirunotyöpaja ja konsertista voit lukea lisää täältä.

Kuva: Ville Juurikkala