© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Helsinki puhuu kolme päivää Espalla elokuussa

Espan lavalla järjestetään 25.-27 elokuuta ensimmäistä kertaa Helsinki puhuu –keskustelutapahtuma. Kaikille avoimia keskusteluja voi seurata paikan päällä sekä kotipäätteen äärellä, sillä Helsingin Sanomat striimaa keskustelut suorina lähetyksinä.

Vartista puoleentoista tuntiin kestävien keskustelujen aiheita ovat mm. Itämeren turvallisuus, kansanperinne ja nationalismi, lehdistönvapaus, Itämeren alueen festivaalit ja matkailu, ruoka, laivahaverien torjuminen, sananvapaus, diversiteetti ja ihmisoikeudet.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin Savoy-teatteri, ja yhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Sanoma Oyj, John Nurmisen Säätiö, Suomen arvostelijoiden liitto, Suomen PEN ja Sublime Music Agency. Yhteistyökumppaneiden verkosto laajenee kesän mittaan.

Tapahtuman järjestäjät haluavat mahdollistaa yleisölle avoimen, matalan kynnyksen keskustelufoorumin ajankohtaisille asioille, herättää ja lisätä keskustelua kansalaisten kesken sekä kannustaa yhteiskunnalliseen toimintaan.

Itämeripäivänä 27.8. Espan lavalla aloitetaan jo aamuvarhain tukevalla Itämeri-paketilla. Aamunavauksessa ovat mukana mm. pormestari Jan Vapaavuori, kirjailija Juha Hurme, presidentti Tarja Halonen, Moomin Charactersin taiteellinen johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson, professorit Laura Kolbe ja Markku Ollikainen sekä nuorisokuoro Vivace.

Helsinki puhuu -tapahtuman ohjelmakartta, keskusteluotsikot ja puhujat julkistetaan elokuun alussa.