© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Ilmoita tapahtuma tai teko ja tule mukaan tapaamiseen 15.6.!

Itämeripäivää juhlitaan 31.8. ja toivotamme lämpimästi mukaan kaikki uudet ja vanhat kumppanit!

Järjestämme kumppanitapaamisen teamsin yli torstaina 15.6. klo 15-16. Ilmoittaudu tapaamiseen!

Vanhat kumppanit: Käyttehän tarkistamassa itameripaiva.fi -sivuilta, että logonne on siellä oikeanlaisena. Ilmoittakaa samalla tämän vuoden toimenne – mieluusti ennen kesälomia! Vaan ehtiihän sitä elokuussakin 😊

Uudet kumppanit: Ilmoittakaa tapahtuma tai teko ja lisätkää mukaan logonne sekä valitsemanne kuva. Ilmoituksenne jälkeen voitte käyttää vapaasti kaikkea Materiaalipankin materiaalia: somepostauspohjia, tulostettavia julisteita – mikä vain teille parhaiten sopiikin! Jos haluatte pohtia Itämeripäivän aktiviteettianne säätiön kanssa tai teillä on erityisiä tarpeita materiaaleihin liittyen, niin voitte esittää kysymyksiä Maija Soljanlahdelle: maija.soljanlahti@jnfoundation.fi.

Kaikki kumppanit: Kutsukaa mukaan uusia kumppaneita – mieluusti myös muista Itämeren rantavaltioista! Huomaathan, että Itämeripäivän verkkosivut toimivat myös ruotsiksi, englanniksi ja viroksi.

Materiaalipankki on päivitetty

Käynnistäkää jo nyt Itämeripäivän nostatus omissa viestintäkanavissanne: kertokaa jo nyt, että olette mukana Itämeripäivässä ja suunnitelmat ovat käynnissä. Materiaalipankin somekuvat ovat vapaasti käytettävissänne. Tehdään Itämeripäivästä iloinen ja laajalle levinnyt juhlapäivä!

Jos ette tänä vuonna järjestä avointa tapahtumaa tai pienempää tekoa, niin voitte nostaa Itämeripäivää elokuussa myös lupauksin. Voitte haastaa sosiaalisessa mediassa muita, esimerkiksi asiakkaitanne kollegoita tai sidosryhmiänne, tekemään lupauksia Itämerelle. Lupausideoita löydät täältä!

Teemme uusia somessa toimivia videoita, joilla kannustamme lupauksiin ja tekoihin Itämeren hyväksi. Niitä saa levittää omissa kanavissa. Ota siis seurantaan ainakin Baltic Sea Day Instagramissa! Julkaisemme videoita kesällä siellä ja ne löytyvät elokuussa myös Materiaalipankista.

Säätiön organisoimaa ohjelmaa Helsingissä

Järjestämme Helsingin kaupungin kanssa ohjelmaa koko päivän kaikille kansalaisille ja turisteille. Säätiön organisoima aamunavaus lähetetään verkon yli kaikille kiinnostuneille. Päivällä ihmiset voivat seurata kiinnostavia keskusteluja Esplanadin lavalla Helsingin Sanomien striimaamana, tutustua Tuntematon Itämeri -näyttelyyn Suomenlinnassa sekä säätiön kokoelmiin ja saada aimo annoksen Itämeritietoutta Pasilassa. Pakkahuoneenlaiturilla on Arandan avoimet ovet ja Itämeren toimijat esittelevät toimintaa teltoissa. Radio Helsingin kanssa tehdään yhteistyötä – ohjelmaa tuotetaan klo 13-16.

Uutisia Perämereltä

Suomen ja Ruotsin puolelle on käynnistetty kampanja Perämeren pelastamiseksi. Jos teillä on toimintaa Oulussa, Torniossa, Kalajoella, Raahessa, niin olkaa yhteydessä Katja Koskiseen. Hän toimii verkostokoordinaattorina Oulun kaupungilla: katja.koskinen@ouka.fi. Huomaattehan, että Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026.

Uutisia Turusta

Itämerihaasteen uusi koordinaattori Natalie Helenius on aloittanut Turussa. Turussa Itämeripäivän suunnittelu on aloitettu hänen vetämänään, ja mukaan mahtuu uusia ja vanhoja toimijoita. Ole siis yhteydessä natalie.helenius@turku.fi.