© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Itämeripäivä lähestyy!

Vielä ehtii mukaan – vaikka kalenterissa onkin jo hienosti tapahtumia!

Olemme tehneet Itämeren pelastajille sopivia videoita, joita voitte levittää omissa kanavissanne. Ne löytyvät John Nurmisen Säätiön YouTube-kanavalta (vaaka) ja säätiön Instagram-tililtä (pysty). Voitte jakaa niitä omille seuraajillenne tai asiakkaillenne tai työntekijöillenne eteenpäin ja omilla saatesanoilla.
Teemat ovat:
Itämeripäivä: Syö kalaa ja kasviksia
Itämeripäivä: Matkaa kuntoillen
Itämeripäivä: Kuluta kohtuudella
Itämeripäivä: Suodata pesuvedet

Itämeripäivästä virtuaalinen

Käyttäkää somessa asiasanoja #Itämeripäivä sekä #BalticSeaDay ja halutessanne myös #Östersjödagen ja #Läänemerepäev. Tägätkää myös myös @BalticSeaDay ja @johnnurmisensaatio Instagramissa, jotta voimme levittää tekojanne ja lupauksianne somessa. Materiaalipankkiin tästä!

Auta meitä levittämään Itämeripäivän juhlasanomaa klikkaamalla itsesi osallistujaksi Itämeripäivään! Vinkkaa Itämeren juhlapäivästä myös kavereille! Tapahtumaa saa myös jakaa oman organisaationne Facebook-sivuille.

Klikkaa FB-tapahtumaan!

John Nurmisen Säätiön yhteistyössä järjestämää ohjelmaa

Kaupungin talolla aamunavaus
Kutsumme teidät kaikki seuraamaan Itämeripäivän aamunavausta klo 9-11. Tapahtuma järjestetään Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla ja striimataan Helsinki-kanavalla.
Ensimmäisen tunnin kieli on englanti ja toisen suomi. Saamme tervehdyksiä ympäri Itämeren rantojen ja kuulemme Itämeren tilasta.
Kaikki olette myös tervetulleita paikan päälle tai jakamaan striimiä!

Esplanadin lavalla keskusteluja ja musiikkia
Klo 12 alkaen voi seurata kiinnostavia keskusteluja Esplanadin lavalla. Säätiö järjestää yhteistyössä Savoyn ja Helsingin Sanomien kanssa monipuolista ohjelmaa, jonka HS:n striimaa.

Tuntematon Itämeri -näyttely
John Nurmisen Säätiön järjestämä Tuntematon Itämeri -näyttelyyn voi tutustua Suomenlinnassa. Levyhallissa järjestetään myös yleisöopastuksia ja keskustelutilaisuus.

Merimuseossa Pasilassa opastus klo 14
Itämeripäivänä voi tutustua säätiön kokoelmiin Pasilassa (ennakkoilmoittautuminen).

Aranda ja Itämeritoimijat Pakkahuoneen laiturilla
Pakkahuoneen laiturilla tapahtuu klo 12-19, kun merentutkimusalus Arandalla on avoimet ovet. Esittelemme yhdessä, usean yhteistyökumppanin teltoissa, tekoja ja toimintaa Itämeren hyväksi.

Itämeripäivä näkyy ja kuuluu Radio Helsingin aalloilla klo 13-16 ja useissa kauppakeskuksissa ympäri Suomen.

 

Toive viestintäänne

Toivomme, että liitätte Itämeripäivästä kertoviin uutisiin, tiedotteisiin ja muihin teksteihin oheisen Itämeripäivää koskevan vakiotekstin eli boilerplaten.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8. www.itämeripäivä.fi

Mahtavaa, että olette mukana!
Maija Soljanlahti ja Helmi Pörhölä sekä John Nurmisen Säätiön Itämeripäivän tiimi