© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Kesä on täällä ja ensimmäiset tapahtumat on jo julkaistu Itämeripäivän verkkosivuille!

Itämeripäivän kumppanikirje 2/2022

Hyvä Itämeripäivän kumppani!

Kesä on täällä ja ensimmäiset tapahtumat on jo julkaistu Itämeripäivän verkkosivuille, kiitos siitä! Tästä Itämeripäivästä on tulossa hienompi kuin koskaan, ja monia upeita tapahtumia on varmasti suunnitteilla. Kun suunnitelmat selkiytyvät, käykää ilmoittamassa tapahtumanne tai tekonne Itämeripäivän verkkosivuille. Mikäli tapahtuman tietoihin täytyy julkaisun jälkeen tehdä muutoksia, ottakaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info(a)jnfoundation.fi.

Jos vielä mietitte omaa osallistumistapaanne Itämeripäivään, inspiraatiota voi hakea nettisivuillemme kootuista vinkeistä sekä viime vuoden huikeista tapahtumista ja teoista.

Seuraava kumppanityöpaja

Seuraava Itämeripäivän kumppaneille suunnattu työpaja järjestetään Teamsin välityksellä perjantaina 10. kesäkuuta kello 10–12.00. Työpajaan ovat tervetulleita sekä suomalaiset että kansainväliset kumppanimme. Työpajan ensimmäinen osio (max. 1 h) on omistettu kansainvälisille kumppaneillemme ja pidetään englanninkielisenä. Loppuosa pidetään suomeksi. Työpajan tarkempi aikataulu ilmoitetaan kutsulinkin lähettämisen yhteydessä.

Ilmoittautukaa mukaan torstaihin 9.6.2022 kello 15:00 mennessä tämän linkin kautta.

Itämeripäivästä viestiminen

Itämeripäivän markkinointia tullaan tekemään aktiivisesti läpi koko kesän. Nostamme viestinnässä esille Itämeripäivän verkkosivuille ilmoitettuja tekoja ja tapahtumia teemoittain. Jaamme kesällä sosiaalisessa mediassa sekä orgaanisia että maksettuja sisältöjä. Lisäksi Itämeripäivä näkyy ja kuuluu tänäkin vuonna kauppakeskuksissa kautta maan. Markkinointikampanjat toteutetaan yhteistyössä Spondan ja MallVoicen kanssa.

Valmistelemme elokuun somesisältöjä jo kesän alussa. Teot ja tapahtumat onkin hyvä käydä lisäämässä verkkosivuille mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät mukaan Itämeripäivän markkinointiin.

Kannustamme teitä viestimään Itämeripäivästä aktiivisesti myös omissa sosiaalisen median kanavissanne. Suosittelemme hyödyntämään Itämeripäivän materiaalipankkia, josta voitte ladata Itämeripäivään liittyviä sisältöjä. Löydätte pankista muun muassa Itämeripäivän graafisen ohjeistuksen, logot, sosiaaliseen mediaan ja muuhun viestintäkäyttöön soveltuvia bannereita, kuvituskuvia, Itämerimenun ladattavat materiaalit ja paljon muuta.

Muistakaa viestinnässänne käyttää Itämeripäivän hashtageja, jotka ovat

#itämeripäivä
#östersjödagen
#balticseaday

ja tägätkää @johnnurmisensaatio (Twitterissä @jnurmisensaatio), jotta pystymme helposti jakamaan sisältöjä myös meidän kanavissamme.

Toivomme, että liitätte Itämeripäivästä kertoviin uutisiin, tiedotteisiin ja muihin teksteihin myös oheisen Itämeripäivää koskevan vakiotekstin eli boilerplaten.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2022 Itämeripäivää vietetään 25.8. www.itämeripäivä.fi

Viestintä on vapaamuotoista, mutta sen tulee olla Itämeripäivän arvojen mukaista. Itämeripäivään ilmoittautumalla kaikki kumppanit sitoutuvat päivän yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä korostaviin arvoihin sekä yhteisiin tavoitteisiin ja käyttäytymiskoodiin. Itämeripäivä tehdään hyvässä yhteishengessä, ja toivomme, että kaikki osallistujat kunnioittavat Itämeri-yhteisöä ja muita päivän kumppaneita niin viestinnässä kuin itse juhlapäivänä.

Lämpimästi tervetuloa osaksi iloista ja monipuolista tekijäjoukkoamme – vielä ehtii hyvin mukaan!

Aurinkoista viikkoa ja alkukesää toivottaen,

John Nurmisen Säätiön viestintätiimi

info(a)jnfoundation.fi
www.itämeripäivä.fi

#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday

Kuva: Lasse Hendriks