© John Nurminens Stiftelse
© John Nurmisen Säätiö

Aktuellt

Öppet brev för alla arrangörer och deltagare av Östersjödagen

Tack, du som deltog i Östersjödagen som partner, som arrangör av evenemang och gärningar!

Den första Östersjödagen någonsin firades för en vecka sedan, och dagen lyckades över förväntan. Ett hjärtligt och varmt tack till er alla för detta – Östersjödagen fick en fantastisk start tack vare er! Med på färden var över 150 partner som ordnade nästan lika många inspirerande evenemang och gärningar runt om i Finland och på andra sidan havet. I Tallinn firades Östersjödagen hela dagen och även stockholmare tog sig ett Dopp. Vi hade många partner också i S:t Petersburg. Kultur och miljö stod i en fin växelverkan i dagens olika program, och ett stort spektrum aktörer firade havets festdag. Östersjömenyn spelade en stor roll; under dagen serverades tiotusentals fiskmåltider. Havet firades från Fredrikshamn i Södra Finland till Siikalatva i Norra Österbotten. Även aktörer i inlandet deltog i arrangemangen. Läs mer om Östersjödagens händelser i det senaste nyhetsmeddelandet.

Vi samlar in resultat och skickar er mer ingående information om besökarmängderna och mediesynligheten. Som ett exempel på den fina gemenskapen kan nämnas att #itämeripäivä (Östersjödagen på finska) var den mest använda hashtaggen på Twitter i Finland hela dagen den 27 augusti 2020. Klockan 8–16 sändes 742 twittermeddelanden, och deras potentiella sammanlagda spridning var nästan 1,5 konton. Klockan 16–00 sändes 277 twittermeddelanden, och deras potentiella sammanlagda spridning var cirka 400 000 konton. Också hashtaggen #itämeri trendade. (Källa: https://twitter.com/PinnallaFI)

Nästa år firas Östersjödagen åter den sista torsdagen i augusti, 26.8.2021, med ännu större uppslutning. Anteckna dagen i din kalender redan nu! När vi bygger upp programmet för 2021 drar vi nytta av lärdomarna från årets arrangemang, så att planeringen för nästa år löper så smidigt som möjligt. Skicka gärna återkoppling om evenemanget till adressen info(at)jnfoundation.fi.

Med bästa hälsningar och ett varmt tack,

John Nurminen Stiftelses team för Östersjödagen

P.S. Vill du vara med i John Nurminens Stiftelses partnerförteckning för Östersjödagen och få partnerinformation? Anmäl dig med den här länken. Stiftelsen kommer att använda din kontaktinformation endast för kommunikation om Östersjödagen.


östersjödagen.fi

#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday

#östersjödagen