© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Avoin kumppanikirje kaikille Itämeripäivää toteuttaneille

Kiitos Itämeripäivän kumppani, tapahtumien ja tekojen toteuttaja!

Viikko sitten vietetty kaikkien aikojen ensimmäinen Itämeripäivä onnistui yli odotusten. Tästä sydämellinen ja lämmin kiitos teille kaikille – päivän upea nousukiito ja lentoonlähtö olivat teidän ansiotanne! Mukana oli yli 150 kumppania, jotka toteuttivat lähes yhtä monta inspiroivaa tapahtumaa ja tekoa ympäri Suomen ja meren toisella rannalla: Tallinnassa vietettiin Itämeripäivää koko päivän, ja Tukholmassakin pulahdettiin. Myös Pietarista saatiin mukaan useita kumppaneita. Kulttuuri ja ympäristö olivat hienossa vuorovaikutuksessa päivän eri ohjelmissa, ja meren juhlaa viettivät laaja kirjo toimijoita. Itämerimenu oli isossa roolissa, ja tarjoiltujen kala-annosten määrä kiipesi kymmeniin tuhansiin. Merta juhlistettiin myös aina Haminasta Siikalatvaan, myös sisävesien toimijat osallistuivat Itämeripäivään. Lue lisää Itämeripäivän kulusta tuoreimmasta uutisesta.

Keräämme tuloksia ja jaamme teille yksityiskohtaisempaa tietoa kävijämääristä ja medianäkyvyydestä. Yhtenä esimerkkinä hienosta yhteisestä tekemisestä mainittakoon Twitter: #itämeripäivä oli Suomen twiitatuin hashtag koko päivän 27.8.2020. Klo 8–16 twiittejä tuli 742 kpl ja niiden mahdollinen tavoittavuus oli yhteensä lähes 1,5 miljoonaa tiliä. Klo 16–00 twiittejä tuli 277 kpl, ja niiden mahdollinen tavoittavuus oli yhteensä noin 400 000 tiliä. Myös #itämeri trendasi. (Lähde: https://twitter.com/PinnallaFI)

Ensi vuonna Itämeripäivää juhlitaan jälleen elokuun viimeisenä torstaina 26.8.2021 entistä laajemmin, laita päivä kalenteriisi jo nyt! Ensi vuotta rakentaessamme hyödynnämme tämän vuoden oppeja, jotta ensi vuoden suunnittelu sujuisi mahdollisimman sujuvasti.

Anna meille palautetta oheisen lomakkeen kautta – sen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Pääset palautekyselyyn tästä linkistä.

Parhain terveisin ja lämpimin kiitoksin,

John Nurmisen Säätiön Itämeripäivän tiimi

P.S. Haluatko olla mukana John Nurmisen Säätiön Itämeripäivän kumppanilistauksessa ja saada kumppaneille suunnattua viestintää? Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Säätiö käyttää yhteystietojasi ainoastaan Itämeripäivään liittyvään viestintään.

#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday