© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Forum Marinum

Itämeripäivä Forum Marinumissa

Forum Marinum tarjoaa monipuolista ja maksutonta Itämeripäivän ohjelmaa merikeskus Forum Marinumilla Itämeripäivän kunniaksi torstaina 31.8. klo 15-18! Luvassa on kirjallisuuden, tanssin ja merellisyyden täyteinen iltapäivä!

Tule kokemaan auditorio Ruumaan runoilija ja sanamaija Heli Laaksosen meriluontopolku! Helin matkassa pääset ihastelemaan Itämeren ainutlaatuista meriluontoa. Auditorio Ruuma sijaitsee Linnanpuomi-rakennuksessa.

Irlantilaisen tanssin yhdistys Dragún Irish Dancersin tanssijat taas valloittavat Suomen Joutsenen kannen. Millainen on tanssiinkutsu Itämerelle?

Kulttuurihistorioitsijat Maarit Leskelä-Kärki ja Otto Latva kertovat Meri ja Tove -kirjasta seminaaritila Messissä Linnanpuomi-rakennuksessa. Meri ja Tove -teoksessa Tove Janssonin elämää käsitellään ympäristöelämäkertana. Kirjan on kustantanut John Nurmisen säätiö. Tilaisuus starttaa samalla Forum Marinumin uuden toimintamuodon, merilukupiirin, johon kaikki merellisestä kirjallisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Forum Marinumin 40 000+ -näyttely on Itämeripäivänä ilmainen. Linnanpuomi-rakennuksessa sijaitseva näyttely tuo tuulahduksen saaristosta kaupunkiin antaen elämyksen meriluonnosta ja sen ainutlaatuisuudesta. Lisäksi näyttelytilassa voi tutustua Åbo Akademin pop up -näyttelyyn, joka esittelee biologisen monimuotoisuuden muutoksia arktisella alueella.

Ohjelman aikataulu:klo 15 Dragún Irish Dancers esiintyy Suomen Joutsenen kannella
klo 15.30 Meri ja Tove -kirjan tekijät Otto Latva ja Maarit Leskelä-Kärki kertovat teoksestaan seminaaritila Messissä Linnanpuomi-rakennuksessa
klo 16.30 murrerunoilija Heli Laaksosen meriluontopolku auditorio Ruumassa Linnanpuomi-rakennuksessa
klo 17.40 Dragún Irish Dancers esiintyy Suomen Joutsenen kannella

Koko ohjelmaan on vapaa pääsy!

Linnankatu 72, Turku
15:00 - 18:00
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.