Itämeripäivä Reposaaren kalasatamassa
Itämeren teemapäivän tavoitteena on kannustaa meitä toimimaan Itämeren tilan parantamiseksi. Näissä talkoissa ollaan myös Reposaaressa mukana ja haastetaan jokaisen syömään Selkämereltä pyydettyä kalaa.
Syömällä kalaa voimme suojella Itämerta, pienentää hiilijalanjälkeämme ja parantaa terveyttämme. Ravitsemussuosituksissa kalaa kehotetaan syömään vähintään kaksi kertaa viikossa. Jos edes yhdellä aterialla syö Itämerestä pyydettyä kalaa, vuoden aikana saa poistettua yli 140 grammaa fosforia eli yli 14 levä-ämpärillistä!
Reposaaressa haasteen ottaa vastaan Suomalainen Markku-liitto, joka aloittaa puhdistamisen Selkämereltä syömällä Itämeripäivänä porukalla paikallista silakkaa. Ruuan valmistaa kalaan erikoistunut Ravintola Merimesta, ja silakan toimittavat paikalliset kalastajat. Satakunnan Pelastuslaitos pitää osaltaan huolta siitä, että meri pysyy puhtaana öljystä, ja esittelee kalasatamassa toimintaansa. Kalasatama on päivällä avoinna, ja siihen voi tutustua opastetusti koronarajoitukset huomioiden.