© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Maaseudun Sivistysliitto ja Middle of Nowhere

Jännittävä moottorisaha-veistonäytös Helsingissä!

Tulevan kesän Itämeripäivänä 31.8.2023 moottorisahaveiston mestarit, Juha Käkelä ja Leo Löppönen, luovat Itämeri-aiheisen veistoksen Helsingin Kalliossa. Maaseudun Sivistysliiton ja Middle of Nowhere -taidepuiston yhteistyönä tuottama veistonäytös pyrkii lisäämään tietoisuutta meren ekosysteemin haavoittuvaisuudesta. Valmis veistos huutokaupataan tapahtuman tukijan, Huutokaupat.comin, toimesta. Tuotto menee lyhentämättömänä John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojelua varten.

Tapahtuma järjestetään Karhupuistossa torstaina 31. elokuuta 2023 klo 12.00-19.00. Way Bakeryn ylläpitämästä Karhupuiston lippakioskista voi tapahtuman aikana ostaa kahvia ja pullaa.

Huutokauppa avautuu Huutokaupat.comissa heti teoksen valmistuttua ja on käynnissä viikon ajan 8. syyskuuta asti. Teos myydään korkeimman tarjouksen tehneelle.

 

Veistäjät

Juha Käkelä

Pirkanmaalainen itseoppinut moottorisahataiteilija Juha Käkelä aloitti sahataiteensa sattumalta rakentaessaan saunaa lahjaksi saamallaan moottorisahalla. Saunan sijaan hän innostuikin veistämään puupölleistä erilaisia hahmoja. Vuosien harjoittelu ja intohimo veistämiseen ovat kehittäneet hänestä kilpailuissa menestyneen taiturin ja moottorisahaveiston arvostetun kouluttajan. Tänä vuonna Käkelä juhlii 25-vuotista veistäjän uraansa.

Itämeri yhdistää idän, lännen ja Euroopan. Tämä yhteys on arvokas mahdollisuus, jota tulee suojella tuleville sukupolville. Itämeren ekosysteemi on tärkeää paitsi sen asukkaille myös laajemmalle ympäröivälle alueelle. -Juha Käkelä

 

Leo Löppönen

Leo Löppönen on savonlinnalainen Pelle Peloton, joka aloitti moottorisahaveistämisen jo 1970-luvun alussa. Vuosien saatossa hän on menestynyt useissa moottorisahaveiston mestaruuskilpailuissa sekä veistänyt lukuisia tilaustöitä ympäri Suomea. Viimeisen 13 vuoden aikana Löppönen onkin keskittynyt pääsääntöisesti sahataiteeseen ja puusta tekemiinsä keksintöihin. Esimerkiksi Löppösen kehittämä täysin naulaton ekolinnunpönttö ottaa huomioon sekä linnun että ympäristön hyvinvoinnin.

Minulle Saimaa on Itämerta tutumpi. Puhtaat vedet ovat meille asukkaille rikkaus, jota tulee vaalia. Tämän meidän sukupolvemme on oltava tarkkana, jotta ne säilyisivät meidän jälkeenkin. -Leo Löppönen

Tapahtuman tuottajat

Maaseudun Sivistysliitto on vapaan sivistystyön koulutus- ja kulttuurijärjestö, joka tukee aktiivista kansalaisyhteiskuntaa, luovuutta ja maaseudun elinvoimaa. Työ tehdään taiteen, osallisuuden, ympäristötietoisuuden ja tutkimuksen keinoin.

Middle of Nowhere -taidepuisto on Hyvinkään Kaukaisten kylään rakentuva taidepuisto, joka keskittyy esittelemään laaja-alaisesti ITE-taidetta. Taidepuiston tavoitteena on lisätä ITE-taiteilijoiden- ja taiteen tunnettavuutta sekä tuoda esille ITE-taiteeseen liittyviä erikoisia ja kiinnostavia matkakohteita.

Tapahtumaa tukevat huutokaupat.com ja SampoKone, mobiili aurinkovoimala

Karhupuisto, Helsinki
12:00 - 19:00
Maaseudun Sivistysliitto ja Middle of Nowhere
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.