© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Koulukino ry

Koulukino Suoratoisto esittää elokuvan Meren tuomat

Elokuva Meren tuomat (o: Anna Antsalo) suoraan luokkahuoneeseen

Meren tuomat seuraa beachcombaajia eli rantaviivan siivoajia Isossa-Britanniassa, Hollannissa ja Japanissa. Rantojen haravoijat, ”beachcombers”, ovat ihmisiä, jotka kulkevat rantaviivoja etsien aarteita. Merivirtaukset kuljettavat rannoille tavaraa. Jotkut rannat ovat täynnä hehkulamppuja, toiset valtaavat Lego-palikat tai muinaiset luut.

Beachcombaajia yhdistää syvä huoli ympäristöstä, mutta heidän intohimoinen tapansa tarkastella löytöjään osoittaa, että ihmisellä on kyky nähdä kauneutta kaikkialla. Rannoilta löydettyjen esineiden kautta elokuva luo muotokuvan ihmisestä. Sen, mitä jätämme taaksemme, meri säilyttää ja sylkee tulevaisuuteen viestinä menneistä ajoista. Elokuvan hinta sadalle oppilaalle on 4 krediittiä eli 40 euroa. Lue lisätietoja täältä.

Koulukinon oppimateriaali on suunnattu ensisijaisesti yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, mutta sitä voi käyttää soveltuvin osin myös alakoulun viidennen ja kuudennen luokan opetukseen. Oppimateriaalin teemoja ovat: ihminen ja meri, tulevaisuuden arkeologia sekä muovi ja ympäristö. Elokuva tekee yhteistyötä ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Yhteistyöllä nostetaan Itämeren ja Suomen järvien muoviroskaongelmaa kansalaisten tietoisuuteen sekä kannustetaan kaikkia lähtemään Siisti Biitsi rantojensiivoustalkoo-ohjelmaan. Tavoitteena on kasvattaa kerättyjen rantaroskien ja siivottujen rantojen määrää. Oppimateriaalin on maksuton ja löytyy osoitteesta https://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/meren-tuomat/.

08:00 - 17:00
Koulukino ry
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on maksullinen.