Leffailta Mustikkamaalla | Itämeripäivä
© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

SATAKOLKYT-hanke ja Helsingin kaupungin Nuorisopalvelut

Leffailta Mustikkamaalla

Tervetuloa viettämään Itämeripäivän iltaa ihanaan urbaaniin luontokohteeseen Mustikkamaan uimarannalle!

Illan aikana voit osallistua Itämeri-aiheisiin työpajoihin, kuten kalastaa ja tehdä omaa luonnonkosmetiikkaa, pulahtaa Itämereen ja osallistua rannansiivoustalkoisiin. Illan kruunaa ulkoilmaleffa, jota pääset katsomaan merenrannalla istuen ja pimenevästä elokuun illasta nauttien. Tapahtumassa herkutellaan myös kesäkahvilan antimilla. Tule siis aistimaan ja kokemaan Itämeri-työpajoissa, osallistu vain elokuvahetkeen tai tule mukaan viihtymään koko illaksi!

Elokuvana nähdään vuonna 2021 ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva Meren Tuomat, jossa seurataan beachcombaajia, rannoilta roskia ja tavaroita haravoivia ihmisiä. Rantojen siivoaminen on konkreettinen teko meren hyvinvoinnin eteen, ja dokumentin päähenkilöille se on myös elämäntapa. Merenrannoilta löytyy monenlaisia esineitä ja asioita, ja roskien kerääminen voikin olla kuin aarteenetsintää! Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Anna Antsalo.

Ota mukaasi oma viltti tai istuinalusta sekä lämmintä vaatetta, johon voit kääriytyä auringon laskiessa mailleen.

Yhteistyössä: SATAKOLKYT-hanke, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Stadin kalajunnut, Pop Up Kino Helsinki, Nordic Ocean Watch Finland ja 4H-yhdistys.

Mitä ja milloin: tapahtumaa vietetään Itämeripäivänä 26.8. klo 17-22.

Missä: Mustikkamaan ulkoilupuiston uimaranta, os. Mustikkamaanpolku 2, 00570 Helsinki.

Miten perille: paikan päälle pääsee kävelemällä Kalasatamasta Isoisän siltaa pitkin tai tulemalla suoraan Mustikkamaalle bussilla nro 16. Bussipysäkiltä on lyhyt kävelymatka hiekkatietä pitkin uimarannalle.

Mustikkamaanpolku 2, Helsinki
17:00 - 22:00
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.
#itämeripäivä