© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Kesälukioseura ry

Lukion bilsaa meriluonnon äärellä

Aloita lukuvuosi luonnossa ja tule kokeilemaan lukiolaisryhmän kanssa, miten toteutetaan Itämeren ekologia -teemainen kenttätunti meren rannalla! Oppitunti sopii hyvin osaksi BI2-kurssia, BI2- tai BI3-moduulia, soveltavia ekologian opintoja tai luontokerhon toimintaa.

Vuosien mittaan leirimäisessä Itämeri-kesälukiossa opiskelijat ovat tehneet pieniä ekologian kenttätutkimuksia saadakseen käytännön kokemusta tutkijan työstä ja ymmärtääkseen opetettavia aiheita syvällisemmin. Kesälukion kokemusten perusteella on jo julkaistu ohjeet muutamaan erilaiseen opiskelijoiden kanssa tehtävään lyhyeen kenttätutkimukseen (Natura, huhtikuu 2018). Nyt biologian opettajilla ja lukiolaisryhmillä on mahdollisuus tulla kokeilemaan kenttätutkimusta käytännössä!

Itämeri-kesälukion innostavat opettajat ohjaavat vesiekologian minikenttätutkimuksia Harakan rantakallioilla ja sitovat löydökset lukion biologian aiheisiin. Opettajalle jää käteen kokemus, ohjeet ja tarvikelistat useaan erilaiseen oppituntiin tai ryhmätyöhön meriluonnon äärellä. Tämä madaltaa kynnystä ottaa kenttäoppitunnit osaksi omia kursseja. Varaudu siis kastelemaan kätesi ja tutustumaan rakkolevien ja planktonien maailmaan!

Myös opettajat ilman ryhmää tai oppilaitosta voivat tulla kokeilemaan, kouluttautumaan ja tutustumaan Harakan saaren mahdollisuuksiin.

Harakan saari sijaitsee Kaivopuiston edustalla 5 minuutin matkan päässä Ullanlinnan laiturista. Kesälukioseura kustantaa ilmoittautuneille yhteysvenemaksun.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä ryhmiä. Ilmoittaudu torstaihin 19.8.2021 mennessä n. 1 h 30 min kestävään sessioon alkaen klo 10:00, 12:00 tai 15:00 (ajat yhteysveneen lähtöaikoja Ullanlinnan laiturista).

Lisätiedot: itameripaiva@kesalukio.fi

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Harakan saari, Helsinki
10:00 - 16:30
Kesälukioseura ry
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan ei ole esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.