© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Tapahtumat

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY

Virtuaalisesti jätevedenpuhdistamoon

Helsingin seudun ympäristöpalvelut, HSY toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi tutustumaan jätevedenpuhdistamon toimintaan virtuaalisella alustalla toteutetun esittelyn avulla!

Itämeripäivän Teams Live -virtuaalivierailulla pääset kurkistamaan Pohjoismaiden suurimman jätevedenpuhdistamon sisälle. Esittelyssä selviää, mitä jätevedenpuhdistamolla tapahtuu ennen kuin vesi palautetaan vesikiertoon:

– Miten kodeissa tehdyt valinnat vaikuttavat jäteveden laatuun?
– Miten jätevesi puhdistetaan?
– Mitä jätevedestä voidaan hyödyntää?

Ohjelma:
Klo 16.00–17.30 esittely ja virtuaalikierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon, Marina Graan tuotantoyksikön päällikkö.

Tilaisuuden juontaa Heini Snellman.

Teams Live -tapahtumaan voit liittyä tästä linkistä. 

Linkin toimivuuden voi testata jo ennen lähetyksen alkua. Tapahtumalähetys käynnistetään noin 10 minuuttia ennen tapahtuman aloitusta. Teams Live on suositeltavaa avata ennen tapahtuman aloitusta.

Pääkaupunkiseudun 1,2 miljoonan asukkaan jätevedet puhdistetaan HSY:n kahdella jätevedenpuhdistamolla. Kun vierailet uimahallissa, kun työpaikkasi lattiat pestään, kun hammaslääkärikäyntisi työvälineet huolletaan – käytetty vesi päätyy puhdistettavaksi jätevedenpuhdistamolle. Puhdistamolle saapuvassa jätevedessä on liuenneena vesistöjä rehevöittäviä aineita, sekä erilaisia haitallisia aineita. Jätevedenpuhdistamot on suunniteltu poistamaan rehevöittäviä aineita, sekä jäteveden kiinteitä aineita. Mutta mitä ovat haitalliset aineet ja mitä haittaa niistä on, kun ne ovat jätevedessä?

Tutustu tästä HSY:n ohjelmaan Arandan avoimissa ovissa. 

16:00 - 17:30
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY
icon/accessibility Created with Sketch. Tapahtumaan on esteetön pääsy.
icon/fee Created with Sketch. Tapahtuma on ilmainen.